Міжнародний трастовий фонд провів реабілітацію більш як 400 дітей з України - звіт

Міжнародний трастовий фонд провів реабілітацію більш як 400 дітей з України - звіт

Фото
Укрінформ
Міжнародний трастовий фонд у рамках програми ITF Enhancing Human Security з підвищення рівня безпеки людини провів у 2014-2018 рр. реабілітацію більш як 400 дітей з України.

Такі дані були оприлюднені 23 квітня під час 42-го засідання Ради донорів Фонду в Любляні, яке відбулося за участі Посла України в Словенії Михайла Бродовича, повідомляється на сторінці диппредставництва у Facebook.

«Від започаткування згаданої програми, у період з 2014 по 2018 рік, Міжнародний Трастовий Фонд провів реабілітацію загалом для 402 дітей з України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що засідання було присвячене оприлюдненню річного звіту за 2018 рік та презентації портфоліо майбутніх проектів.

Під час зустрічі було повідомлено, що протягом звітного періоду було продовжено курс реабілітації та протезування дівчинки з України Наталії Лафазан в реабілітаційному центрі «СОЧА». Також продовжено курс фізичної реабілітації хлопчика з України в дитячому госпіталі «Bethesda» в Угорщині, який став жертвою вибуху міни в лютому 2016 року. У зазначений період була також надана допомога в матеріально-технічному забезпеченні Українського науково-дослідного інституту протезування протезобудування та відновлення працездатності в м.Харків. Країнами-донорами виступили Словенія, Ірландія, Японія та Угорщина.

Крім того, протягом 15-24 серпня 2018 року 80 дітей з України, батьки яких загинули або були поранені в ході АТО на сході України, а також діти з родин переселенців з Донецької та Луганської областей, пройшли психологічну реабілітацію та оздоровлення в дитячому таборі «Дебелі Ртіч» на березі Адріатичного моря в Словенії.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in the Republic of Slovenia у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-