Міжнародна місія СКУ представила Попередні висновки про вибори в Україні

Міжнародна місія СКУ представила Попередні висновки про вибори в Україні

Укрінформ
Президентські вибори в Україні 2019 р. відповідають міжнародним стандартам проведення демократичних виборів.

Таку оцінку містять Попередні висновки, представлені у понеділок Міжнародною місією СКУ зі спостереження за виборами (Місія СКУ), йдеться на сайті СКУ.

«22 квітня 2019 р. Міжнародна місія Світового Конґресу Українців (СКУ) зі спостереження за виборами представила Попередні висновки під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі в Києві, Україна, які підтверджують, що президентські вибори в Україні 2019 р. відповідають міжнародним стандартам проведення демократичних виборів», - йдеться у повідомленні.

Як заявив Голова Місії СКУ Евген Чолій, владні структури України доклали значних зусиль, щоб вибори були прозорими та пройшли на найвищому рівні. Він додав, що правоохоронні органи також забезпечили виборчий процес, попри триваючу гібридну агресію Російської Федерації проти України.

Зазначається, що Місія СКУ, яка складається з 249 спостерігачів з 18 країн, опублікує всеохоплюючий заключний звіт, що буде містити рекомендації відносно виборчого процесу. Зокрема, це стосується строків проведення дебатів між кандидатами, «дня тиші», рівного доступу кандидатів до ЗМІ та термінів для оскарження результатів в судах.

Попередні висновки Місії СКУ можна переглянути тут.

Прес-конференцію щодо цих Попередніх висновків можна переглянути тут.

Нагадується, що 24 квітня 2019 р., о 10:00, в Українському кризовому медіа-центрі (Український Дім, Хрещатик, 2) відбудеться прес-конференція, під час якої Голова Місії СКУ Евген Чолій представить оцінку медіа-моніторингу про російську дезінформацію в західних ЗМІ відносно України та президентських виборів (буде доступна онлайн трансляція цієї прес-конференції).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-