Українці Австрії активно голосують в другому турі президентських виборів

Українці Австрії активно голосують в другому турі президентських виборів

Фото
Укрінформ
Зареєстровані в Австрії виборці активно голосують в другому турі виборів Президента України.

Волевиявлення на закордонній виборчій дільниці у Відні проходить спокійно, без порушень, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Голосування проходить спокійно, порушень немає. Наразі спостерігається більша активність виборців, ніж у першому турі. Станом на 16.00 вже проголосували близько 870 чоловік. У першому турі на цей час проголосували десь на 80 людей менше. І якщо тоді проголосували всього 954 виборців, то очікуємо, що сьогодні проголосують понад 1 тисяча осіб", - повідомив голова дільничої виборчої комісії з виборів Президента України закордонної виборчої дільниці №900002 Ростислав Футало.

Читайте також: СКУ закликає українців всього світу взяти участь у голосуванні 21 квітня

За його словами, під час першого туру на дільниці було зареєстровано 2471 виборець, зараз - 2760 осіб. "Це відбулося за рахунок тих, хто між виборами став на консульський облік, або хто знав, що буде у Відні у ці дні і відкріпився в Україні та вніс себе у наш список. Очікуємо, що ті люди, які це зробили, прийдуть голосувати, бо інакше навіщо вони це робили", - зазначив голова ДВК.

Голосування у Відні/ Фото Василя Короткого

Як повідомлялося, в Україні відбувається повторне голосування на чергових виборів Президента України.

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-