Український оркестр зібрав повну залу на музичному фестивалі в Анкарі

Український оркестр зібрав повну залу на музичному фестивалі в Анкарі

Фото, відео
Укрінформ
Київський камерний оркестр Національної філармонії України виступив в Анкарі, в рамках 36-го музичного фестивалю, зібравши повний зал глядачів.

Диригувала оркестром заслужений діяч мистецтв України, шеф-деригент Київського камерного оркестру Національної філармонії України Наталія Пономарчук, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Білети розкуплені повністю. Зала повна. Українські виступи завжди яскраві та професійні, тому нічого дивного, що стільки людей хочуть насолодитися їхньою творчістю. Так само вже майже нема квитків на концерт ансамблю імені Вірського, який відбудеться в неділю», - повідомили організатори фестивалю.

Київський камерний оркестр Національної філармонії України виступив в Анкарі / Фото: Будник Ольга, Укрінформ

Музичний колектив, якому в травні виповниться 56 років, представив Україну унікальним складом.

«Київський камерний оркестр Національної філармонії України налічує 20 музикантів, вони всі є солістами. Оркестр був заснований у 1963 році, він відомий не лише на теренах України, а й в усьому світі. Багато гастролював і нині гастролює, здебільшого в Німеччину», - розповіла начальник міжнародного відділу філармонії України Лариса Пархомюк.

В концерті також взяли участь запрошені музиканти з Туреччини.

«Для мене це дуже цікава нагода, безцінний досвід. Я нещодавно закінчила контракт у Хельсінки й радо граю в моєму рідному місті – в Анкарі з українським оркестром. Тим більше, що з Джемом ми знайомі, напевно, більше 10 років, ми не вперше виступаємо разом. Отож, і для нас це приємна можливість попрацювати разом», - розповіла солістка-арфистка Бенгі Джанатан.

«Дуже радий грати із виданими музикантами з Київського камерного оркестру, захоплений цією можливістю. Маю багато друзів в Україні, хоч сам ніколи не був і надіюся поїхати. Не виключено, що це станеться зовсім скоро», - поділився своїми враженнями соліст-флейтист Джем Онертюрк.

Читайте також: Міжнародний музичний фестиваль імені Альберто Лисого проходить у Львові

Овації глядачів після концерту не відпускали український оркестр зі сцени. В якості сюрпризу-подарунка музиканти виконали твір відомого українського композитора Мирослава Скорика.

«Під час концерту ми, оркестр, були одним тілом, однією душею. Дуже приємні відчуття після концерту. Турецький слухач і глядач дуже різний і з великою цікавістю слухає класичну музику і я відчуваю відгук залу, теплі емоції, переживання в унісон оркестру, ніби зал теж з нами грає. Ніби він також звучить, має свою ноту в нашій музиці. Сьогодні я це дуже чітко відчувала», - розповіла диригент Наталія Пономарчук.

Після концерту привітати з тріумфом за лаштунки завітав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

«Ми безмежно вдячні за яскраве виконання, за подароване свято музики. Нині в Анкарі триває місяць української культури. Ви –неперевершені майстри своє справи. Чув відгуки в залі, всі вони були схвальні та захопливі. Всі ви сьогодні працювали посланцями своєї держави, організували неперевершений перфоманс», - подякував музикантам Андрій Сибіга.

Український місяць в Анкарі триває. В неділю відбудеться концерт Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-