Українські чиновники знайомляться із рівнем забезпечення прав і свобод українців у Румунії

Українські чиновники знайомляться із рівнем забезпечення прав і свобод українців у Румунії

Фото
Укрінформ
Делегація української частини Змішаної українсько-румунської міжурядової комісії з питань забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин, розпочала 15 квітня 2019 року свій візит до Румунії.

Про це повідомляється на сторінці Посольства Уркаїни в Румунії у Facebook.

«Мета візиту полягає в ознайомлені з рівнем забезпечення культурних, духовних, мовних та освітніх прав і свобод осіб, які належать до української спільноти та проживають у повітах Сучава і Марамуреш», - йдется у повідомленні.

Зазначається, що делегація уже відвідала населені пункти Сірет, Балківці, Щербівці. Окрему увагу було приділено школам, де діють українські класи та секції та умовам цих навчальних закладів, їх потребам та складнощам.

Також 15 квітня 2019 року українська делегація провела зустрічі з місцевими органами влади – префектом повіту Сучава Мірела-Елена Адомнікей та заступником повітової ради Сучава Віорелом Середенчуком.

Крім того, делегація відвідала українські секції Сучавського університету. Обмінялися думками щодо стану двостороннього співробітництва у сфері забезпечення прав і свобод осіб, які належать до української національної меншини.

Перебуваючи у Сучаві, українська делегація також відвідала український церковний приход.

Українська сторона висловила свої пропозиції та побажання щодо сприяння українській громаді у задоволені їх прав і потреб.

17-19 квітня 2019 року делегація української частини Змішаної українсько-румунської міжурядової комісії з питань забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин, відвідає повіт Марамуреш, де також проживає українська громада.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in Romania/Посольство України в Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-