В Афінах намагалися зірвати показ «Міфу»

В Афінах намагалися зірвати показ «Міфу»

Фото
Укрінформ
Московські «заробітчани» в Афінах намагалися зірвати показ фільму «Міф» про про життя видатного українця Василя Сліпака.

Про це повідомив співрежисер стрічки Іван Ясній на своїй сторінці у Facebook.

«Василь Сліпак продовжує боротися. Цього разу в Афінах, тут з давніх-давен вшановували воїна. Під стінами кінотеатру, де мав відбутися показ «Міфу», збіглися московські "заробітчани" з антифашистськими вигуками і погрозами спалити кінотеатр», - написав режисер.

Він повідомив, що напередодні показу власникам кінотеатру неодноразово надсилали погрози помститися в разі показу фільму. «Боячись наслідків, директор кінотеатру відмовлявся від події, але цього разу "Міф" переміг. Довкола було добряче організована охорона з поліції, спецназу і охорони послів (в тому числі і посла США), що прибули подивитися фільм. Дуже приємно за українську службу безпеки, без них, я так зрозумів, цієї охорони не було би», - розповів Ясній.

Режисер додав, що показ фільму пройшов успішно і спокійно, а борці "за мір" забралися, як тільки фільм розпочався, провокацій не було. «В історії показу фільму «Міф» таке відбулося вперше, і навіть не міг собі припустити, що це може бути в Греції. Боротьба триває», - написав Ясній.

Як відомо, «Міф» — український документальний фільм 2018 року, який зняли режисери Леонід Кантер та Іван Ясній. Стрічка розповідє про життя українця Василя Сліпака, Героя України, кавалера орденів «За мужність» І ст. та «Золота Зірка», всесвітньо відомого оперного співака, соліста Паризької національної опери, який покинув велику сцену, аби стати воїном і віддав життя, захищаючи Україну під час російсько-української війни на сході України.

Фільм демонстрували на числених фестивалях в Україні і за кордоном. Стрічку було відібрано до конкурсних та позаконкурсних програм на фестивалях в Сербії, Португалії, Індії, Польщі. 

У широкий український прокат фільм вийшов 8 лютого 2018 року. Прем'єрний показ відбувся у київському кінотеатрі «Україна».

Фото: Укрінформ, сторінка Ivan Yasnij у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-