На фестивалі

На фестивалі "Дні України на Балтійському морі - 2019" вручили перші нагороди

Фото, відео
Укрінформ
Міжнародний фестиваль творчості української молоді "Дні України на Балтійському морі-2019" завершив головну концертну частину.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

13-14 квітня на концертних майданчиках Юрмали та Риги пройшли конкурсні концерти учасників «Днів України на Балтійському морі-2019». Після чого молоді артисти на круїзному поромі відправились у дводенну подорож до столиці Швеції Стокгольма. Під час цієї подорожі також відбудуться концерти кращих колективів та виконавців.

Професійне журі визначить переможців фестивалю-конкурсу дещо пізніше. А поки що відбулися перші нагородження.

«Перш за все ми нагородили грамотою Світового Конґресу Українців організатора цього та минулих подібних фестивалів керівника Українського центр молоді та дітей в Латвії Ольгу Бергу. Вже багато років вона самовіддано працює для популяризації української культури на балтійських теренах. Також відзначали грамотами 5 колективів, серед них, зокрема, танцювальний колектив «Самоцвіти» зі Львова, одеський Театр-студію «Веснянка», колектив недільної школи «Калина» з м. Валга (Естонія)», - розповіла регіональний віце-президент Світового Конґресу Українців (СКУ) по Східній Європі Віра Коник.

Свої нагороди, дипломи і медалі, також вручило Товариство підтримки України/Ukrainas atbalsta biedriba – колективам «Самоцвіти» та «Веснянка», а також вокалістці Софії Сірант.

На фестивалі «Дні України на Балтійському морі-2019» (12-16 квітня) виступають танцювальні, інструментальні, вокально-хорові колективи та солісти, декламатори, а також театральний колектив. Виступи конкурсантів оцінюєь професійне журі у складі представників Швеції, Естонії, Латвії, України.

Організатором Фестивалю виступив Український центр молоді і дітей в Латвії за підтримки Конгресу українців Естонії, Товариства підтримки України (Латвія), Nordic M. (Швеція).

Фото, відео: латвійське Товариство підтримки України              

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-