Україна здивувала арабську публіку на фестивалі у Шарджі

Україна здивувала арабську публіку на фестивалі у Шарджі

Фото
Укрінформ
Український павільйон став одним з центрів подій у рамках 17-го щорічного Фестивалю культурної спадщини в Шарджі (ОАЕ), зацікавивши і здивувавши відвідувачів різноманіттям культурно-мистецької програми.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в ОАЕ у Facebook.

«На величезному просторі 17-го щорічного Фестивалю культурної спадщини Емірату Шарджа український павільйон перетворився на центр подій, який постійно приваблює відвідувачів та представників місцевих ЗМІ, адже Україна не лише зацікавила, а й здивувала арабську публіку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в українському національному павільйоні можна було відвідати майстер-класи з петриківського розпису, подивитись унікальну косівську мальовану кераміку, вишивані речі та гобелени, а також поласувати стравами традиційної дунайської кухні тощо.

Не менш насиченим обіцяє бути третій тиждень Фестивалю. До майстрів, які зараз перебувають у Шарджі, приєднаються ткалі, майстри з писанкартсва, художньої обробки шкіри, плетіння вінків, дизайнери українських національних костюмів і прикрас.

Крім того, українські кухарі будуть частувати гостей Фестивалю смачними варениками та іншими стравами національної української кухні.

Фестиваль триватиме до 21 квітня цього року.

Зазначається, що культурно-мистецька презентація України під час щорічного Фестивалю культурної спадщини Емірату Шарджа стала можливою завдяки налагодженню, за сприяння Посольства України в ОАЕ та Посольства ОАЕ в Україні, безпосереднього співробітництва між Міністерством культури України та Інститутом культурної спадщини Емірату Шарджа в рамках міжурядової Угоди про співробітництво у сфері культури між Україною та Об’єднаними Арабськими Еміратами, що була підписана у 2017 р.

Читайте також: У Нью-Йорку набирають популярності курси української вишивки

Як повідомлялося, українська мистецька делегація бере участь у 17-му щорічному Фестивалі культурної спадщини Емірату Шарджа. Українська експозиція включатиме представлення українського фольклору, традиційних ремесел, народної творчості, креативних індустрій.

Зазначається, що поряд із відомими писанкарями, майстрами петриківського розпису та косівської кераміки на фестивалі представлені майстри, що використовують у своїй роботі традиційні матеріали та техніки для виготовлення сучасного одягу та предметів побуту, дизайну інтер’єру.

На відкритті заходу виступив танцювальний колектив Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г. Г. Верьовки. Після 10 квітня український танець представляє Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль "Калина".

У місцевих ЗМІ зазначається, що цьогоріч учасниками Sharja Heritage Days стали близько 700 митців, письменників, дослідників, експертів тощо з-понад 60 країн.

Фото: Embassy of Ukraine in the UAE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-