Українці в Норвегії згадували національні традиції писанкарства

Українці в Норвегії згадували національні традиції писанкарства

Фото
Укрінформ
В Українській школі «Еллісів» в Осло днями відбулася майстерня з писанкарства.

Про це повідомляється на сторінці школи у Facebook.

«Уже четвертий рік поспіль українці Норвегії були запрошені до Української школи «Еллісів» при ГО «Український культурно-освітній Центр у Норвегії» на традиційну майстерню з писанкарства. І цього року, як завжди, майстер-клас для нас провела народна майстриня пані Катерина Буханцова», - йдеться у повідомленні.

У рамках заходу відбулася цікава і змістовна презентація українських традицій у писанкарстві, типів і характеристик технік, значення дизайну і кольорів. Усі присутні з цікавістю прослухали легенди про те, як з’явилися писанки, що вони собою знаменували.

Учасники майстер-класу отримали практичні поради, зразки розпису, барвники, писачки, віск та все необхідне. Видуті яйця принесли з собою. Писанкарі в Осло не обмежилися лише писанками, а й спробували себе в техніках крапанки, дряпанки, крашанки, декупаж. А далі фантазія учасників розсунула грані відомих технік і стилів, кожний творив дуже натхненно, старанно і зацікавлено.

Зазначається, що наймолодшому писанкарю було лише 2 рочки. Для таких діток організатори завчасно підготували штучні яйця, тож малеча могла сміливо творити, не боячись розбити свій витвір.

«Усі ми тішилися, що українські традиції підтримуються і розвиваються в цій північній країні, що наші діти понесуть отримані знання далі, що разом із цими сонячними, різнобарвними яєчками житиме в кожній оселі культура нашого народу, нашої України, яка завжди в наших серцях», - зазначили організатори.

Фото: Українська школа «Еллісів» в Осло / Den Ukrainske skolen «Ellisiv» i Oslo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-