Львівщина збере Форум українських дітей із суботніх та недільних шкіл за кордоном

Львівщина збере Форум українських дітей із суботніх та недільних шкіл за кордоном

Анонс
Укрінформ
Форум дітей, які навчаються в суботніх та недільних школах за кордоном, відбудеться у Львові на початку липня.

Питання організації та проведення на Львівщині Форуму узгодили сьогодні у Львові голова Львівської ОДА Олег Синютка, начальник управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва МЗС України Лариса Дір та єпископ-помічник Київської Архиєпархії УГКЦ владика Йосиф Мілян, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

“Сторони домовились про те, що на початку липня до Львова з`їдуться діти, які навчаються в суботніх та недільних школах, що функціонують при громадських організаціях закордонних українців”, - сказано в повідомленні.

До участі у Форумі запросили дітей віком від 12 до 16 років.

«Держава за останні роки почала усвідомлювати, що представники нації в межах України повинні піклуватися про тих, кого доля змусила виїхати на чужину. Для нас зараз важливо, щоб українці за кордоном знали, що про них пам’ятають. За рік ми організували майже дві сотні проектів для наших людей за кордоном. У цьому контексті виховання молодого покоління як ніколи потребує підтримки держави, тож Форум дітей – хороша можливість згуртувати українців», - зазначив Синютка.

За словами Дір, у складі делегацій будуть як іноземці, так і діти з українським громадянством. Зокрема, це дітлахи з різних шкіл Португалії, Греції, Польщі, Іспанії, країн Балтії та інших країн.

“Цього разу ми орієнтуємось на відносно невелику кількість учасників, десь до 60, або зрозуміти чи можна у майбутніх проектах розширяти контингент», - наголосила посадовець МЗС.

Форум дітей планують організувати на базі Львівської Духовної семінарії Святого духа або у Монастирі св. Йосифа, що в Брюховичах.

Владика Йосиф Мілян зауважив, що є бажання і наміри зробити такий форум щорічним іта мати можливість запрошувати на рідну землю якнайбільше дітей.

“Цього разу ми охопимо дітей, які мешкають у Європі, але багато наших високоосвічених фахівців працюють у таких віддалених країнах як Австралія, Південно-Африканська Республіка чи Сингапур, тож незабаром будемо запрошувати українських дітей і звідти, адже нам є що показати і нам є чим пишатись”, - закцентував єпископ УГКЦ.

Метою Форуму дітей є підтримка українського шкільництва, популяризація української мови, українських традицій, мотивація учнів суботніх та недільних шкіл до вивчення української мови та українознавчих предметів.

Програмою передбачається проведення майстер-класів із писанкарства, соломоплетіння, випалювання по дереву, екскурсій Львівською, Івано-Франківською і Тернопільською областями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-