У Лос-Анджелесі пройшов фестиваль української писанки

У Лос-Анджелесі пройшов фестиваль української писанки

Відео
Укрінформ
Фестиваль української писанки пройшов в Українському мистецькому центрі Лос-Анджелеса.

Про це повідомляється у відеосюжеті Голосу Америки.

«Головна на фестивалі – писанка. Відпрацьований століттями таємничий процес її створення притягує як магніт, особливо дітей», - йдеться у відео.

Подивитись на великодню українську традицію прийшли не лише українці, а й велика кількість американців.

Писанкарству вчить Елізабет Матоєр, яку з Україною пов’язує прабабця. «Я вчу, тому що хочу бути певною, що традиція жива. Найбільше, що мені подобається, - що писанка має бути не ідеальною, а унікальною», - каже майстриня.

Окрім майстер-класів з писанкарства, фестиваль є також нагодою для місцевих українців представити й інші аспекти культури своєї історичної батьківщини, зокрема, вишиванки і вишиті рушники. Також це прекрасна можливість зустріти співгромадян.

На гостей тут чекають і українські смаколики. «Ми маємо 2 тисячі вареників і 600 голубців. Я готувала це два тижні», - каже учасниця фестивалю Дебра Попчак. У меню також традиційний український борщ, вареники, капуста і ковбаса. Для американців комбінація незваична, але смакує.

Головна місія фестивалю – залучити людей поза українською громадою. Організатор заходу Дарія Чайківська каже, що цьогоріч мету досягнуто.

Відвідини фестивалю спонукали мешканця Лос-Анджелеса Стенлі відвідати Україну особисто. «Я їду в Україну цього року, у Київ або Одесу. У Лос-Анджелесі дуже багато українців, і це мене зацікавило, тому я хочу побачити Україну на власні очі», - розповів він.

Відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-