Американець українського походження переїхав в Україну і допомагає переселенцям

Американець українського походження переїхав в Україну і допомагає переселенцям

Фото
Укрінформ
Американець українського походження Стюарт Ліндер покинув Сан-Франциско і обрав життя в Україні та допомогу переселенцям з Донбасу.

Про це повідомляє UATV.

«Американець українського походження Стюарт Ліндер змінив роботу в Сан-Франциско на допомогу переселенцям з Донбасу. Більше трьох років тому він відвідав батьківщину предків і вирішив переїхати сюди назавжди», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прадід Стюарта родом з Чернівецького округу Австро-Угорщини (тепер – Чернівецька область України). Моріс Ліндер разом з батьком переїхав до США з рідної Буковини на початку 20-го століття в пошуках кращого життя.

“Мій прадід Моріс переїхав з міста Сторожинець, другого за величиною в Чернівецькій області. Йому було 10 років”, – розповідає Стюарт Ліндер.

Єврейська сім’я з німецьким прізвищем займалася підприємництвом. “Прізвище “Ліндер” означає “липа” (Linden – німецькою). У нашої сім’ї був власний лісовий склад, ось звідти і взялася моє прізвище”, – пояснює американець.

Більше 3-х років тому фамільна історія надихнула Стюарта відвідати Україну. “Мені було близько 30 років. Я працював у Сан-Франциско і не любив свою роботу. Одного разу я летів у відпустку до Грузії через Україну і вирішив: мені просто необхідно побувати тут. Через три місяці я звільнився в Сан-Франциско і знайшов роботу тут”, – каже Стюарт Ліндер.

Зараз  Стюарт працює в благодійному фонді “Право на захист“. Він допомагає тим, хто покинув свої домівки на Донбасі.

Директор фонду “Право на захист” Олександр Галкін розповів, що Стюарт сам запропонував свою допомогу. “Він написав нам і запитав, чи може бути волонтером і якось допомогти нашій організації. Ми вирішили – добре, чому б і ні. Зараз у нього величезний досвід у зборі коштів, і він може дати корисні поради з багатьох важливих питань”, – сказав Олександр Галкін.

Як відомо, в Україні понад півтора мільйона переселенців. Стюарт упевнений: допомагати потрібно кожній людині, незважаючи на країни, раси і релігії.

Фото: UATV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-