У Лейпцигу писали писанки та збирали кошти для сиріт

У Лейпцигу писали писанки та збирали кошти для сиріт

Фото
Укрінформ
В українській громаді у Лейпцигу відбувся черговий майстер-клас із писанкарства під керівництвом знаного майстра з Прикарпаття Олега Кіращука.

Про це йдеться на сторінці Української суботньої школи "Намисто" м. Лейпциг у Facebook.

«Близько 40 дорослих та дітей прийшли на цю подію, щоб освоїти підвалини багатовікової традиції своїх предків. Всі учасники отримали писачки, віск, зразки для розпису, навіть про видуті яйця подбав майстер з Коломиї», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що двогодинне заняття пролетіло непомітно. Наполегливість, старання діаспорян та та вміле керівництво фахівця дали чудові результати. А наймолодшою учасницею майстер-класу, була 3-х річна Катруся, яка власноруч розписала першу свою писанку.

Ініціатором та організатором цієї події стала Українська суботня школа "Намисто", яка працює при Українській греко-католицькій церкві (УГКЦ).

Громада українців Лейпціга висловила подяку пану Олегу за надану можливість отримати перші уроки писанкарства від «великого майстра краси». Окрема подяка від українців у Лейпцигу - для дружини Ольги Кіращук, яка перемалювала у різні фарби декілька десятків писанок-першачків. Велику подяку також висловлено батькам школи "Намисто" за чудову організацію заходу.

Зазначається, що заняття з писанкарства також мало благочинний характер. «Зібрані на заході кошти у розмірі 300 євро будуть направлені на допомогу дітям-сиротам війни з Коломийщини, якими опікується Олег Кіращук», - йдеться у повідомленні.

Фото: сторінка Української суботньої школи "Намисто м. Ляйпціґ у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-