Троє українців з Кракова потрапили до списку Forbes

Троє українців з Кракова потрапили до списку Forbes

Укрінформ
Троє українців з Кракова - засновників стартапу “CallPage” потрапили до списку Forbes “30 under 30” у категорії “Технології”.

Про це повідомляє газета “Наш вибір”.

«Троє українців - справжні нові бізнес-зірки не тільки в Польщі, але й далеко за її межами. Нещодавно вони опинилися в європейському випуску рейтингу «30 до 30», що видає журнал «Forbes». При цьому хлопцям ще досить далеко до 30 років. Наймолодшому – Сергію – лише 22 роки», - йдеться у повідомленні.

Розповідається, що про існування чуда ці троє хлопців з України знають не з чуток. «Під час польоту з Кракова до Лондона Ростислав Кнап і Андрій Ткачів дізналися дві речі. По-перше, навіть найбагатші поляки подорожують бюджетними авіакомпаніями. По-друге, історії, коли анонімні стартапери знайомляться під час польотів із відомими підприємцями і переконують їх інвестувати у свій бізнес, трапляються не тільки в кіно», - пише видання.

У випадку хлопців таким підприємцем був Рафал Бжоска. У 2016 році засновник компанії «Integer» разом із Томашем Місяком («Work Service»), Маріаном Оверком («Bakalland») і Мареком Дзюбіньським («Medicalgorithmics») створив фонд «bValue». А фірма, про яку він почув у літаку, – це «CallPage».

Стартап заснований Ростиславом Кнапом, Сергієм Бутко та Андрієм Ткачівим полягає на швидкому контактуванні покупця з магазином. Після того, як клієнт переходить на веб-сторінку магазину, йому пропонують залишити свій номер телефону для зв’язку з консультантом і обіцяють зателефонувати протягом 28 секунд.

Багато що змінилося після цієї доленосної зустрічі в літаку. Станом на сьогодні це інвестори намагаються здобути частку в «CallPage» – у 2018 року компанія отримала 17 млн злотих від «TDJ Pitango Ventures», «Innovation Nest» та «Market One Capital». Деякі з них навіть встигли заробити на цьому: фонд «AIP Seed Capital» отримав 2,2 млн злотих, досягнувши 22-кратного повернення інвестицій.

 «За дуже короткий час вони побудували вражаючу і швидко зростаючу компанію. Надзвичайно рідко трапляється, що молодь має стільки хисту та вдачі до бізнесу», – сказав Марчін Курек, партнер «Market One Capital».

Хоч хлопці і походять з України, та все ж зустрілися вони вперше в Кракові, саме там з’явилась ця ініціатива.

Зазначається, що до списку «30 under 30» потрапляють вибрані журналом «Forbes» імена молодих підприємців, засновників інноваційних підприємств, науковців, громадських діячів, активістів, художників, політиків, спортсменів, які, незважаючи на юний вік, досягли у своїй діяльності значних успіхів. Вже четвертий рік поспіль «Forbes» складає окремий список, що включає осіб, які діють в Європі.

До речі, до цьогорічного списку «30 до 30» Forbes Європа потрапила ще одна українка – Катерина Зубарева, яка разом із росіянкою Асею Вареца заснувала бренд піжам «Sleeper». У рейтингу засновниці «Sleeper» потрапили в категорию «Мистецтво та культура».

Фото: MC Today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-