У Гельсінкі відбулася акція «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA»

У Гельсінкі відбулася акція «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA»

Фото
Укрінформ
Міжнародна акція «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA» на підтримку кримських татар і проти російської окупації Криму відбулася у Гельсінкі.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України у Фінляндії у  Facebook.

«5 березня в центрі Гельсінкі за підтримки Посольства України у Фінляндській Республіці та Товариства українців в Фінляндії пройшла міжнародна акція «Об’єднані прапором – #LIBERATECRIMEA», метою якої є привернення уваги світової спільноти до ситуації в тимчасово окупованому Криму та висловлення підтримки кримськотатарському народу», - йдеться у дописі.

Зазначається, що у рамках акції на Сенатській площі було розгорнуто великий кримськотатарський прапор (3x4.5 метри), на якому учасники мали змогу підписатись під закликом «Свободу Криму» і висловити свої побажання та підтримку кримським татарам.

Крім того, учасники долучились до флешмобу #Я_солідарний_з_кримськими_татарами, організованого Телеканал ATRна підтримку кримських татар, заарештованих 27 березня російськими окупантами в результаті облав в Криму.

«Крим – це Україна!», - зазначається у повідомленні.

Нагадується, що з вересня 2018 року великий кримськотатарський прапор відправився з Києва у подорож по світу. Він вже побував у Австралії, США, Канаді, Малайзії, Ірландії, Великій Британії, Франції, Чехії, Німеччині, Португалії, Люксембурзі, Іспанії, Словаччині, Польщі, Швеції і найближчим часом з Фінляндії буде переданий до Естонії. 

Всього прапор відвідає 27 країн світу і 26 червня 2019 року, в День Кримськотатарського прапора, повернеться до Києва.

Разом з прапором кримськотатарського народу мандрує і прапор Військово-морських сил України, як символ підтримки ув’язнених в Росії українських моряків.

Урочисте завершення акції відбудеться 26 червня 2019 року в Києві, в День Кримськотатарського прапора.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-