В угорському Сегеді відкрилася фотовиставка, присвячена Ярославу Мудрому

В угорському Сегеді відкрилася фотовиставка, присвячена Ярославу Мудрому

Фото
Укрінформ
Посол України в Угорщині Любов Непоп разом з єпископом парафіяльного округу Сегед-Чанад Ласло Кіш-Ріго відкрила фотовиставку «Ярослав Мудрий: дипломатія через династичні шлюби» у Сегедському кафедральному соборі.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Угорщині.

"Звертаючись до гостей заходу та згадуючи про те, як київський князь Ярослав Мудрий в 11 столітті надав притулок Андрашу І, який пізніше одружився з донькою київського князя Анастасією, став угорським королем та разом з дружиною розбудовував угорську державу, посол України Любов Непоп відзначила, що виставка дає нагоду замислитися над тисячолітньою історією відносин українського та угорського народів", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у посольстві, Непоп згадала і про ще одну важливу сторінку двосторонніх - відкриття 100 років тому в Будапешті Надзвичайної дипломатичної місії УНР, яка була закрита останньою серед усіх закордонних дипмісій УНР.

Посол закликала угорців і надалі залишатися солідарними з Україною у питанні відновлення її територіальної цілісності та миру, а також у питанні повернення на батьківщину всіх українців, які перебувають у російському полоні.

У рамках візиту посол також відвідала Почесне консульство України в Сегеді і зустрілася зі студентами, які вивчають українську мову в Сегедському університеті.

Фото: сторінка Nepop Liuba у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-