Танцювальний колектив хору ім. Г.Верьовки представляє Україну на фестивалі в ОАЕ

Танцювальний колектив хору ім. Г.Верьовки представляє Україну на фестивалі в ОАЕ

Фото
Укрінформ
Танцювальний колектив Національного заслуженого академічного українського народного хору їм. Г.Верьовки бере участь у XVII фестивалі культурної спадщини Sharja Heritage Days у Шарджі (ОАЕ).

Про це йдеться у дописі Крістіни Новікової на сторінці групи Українці в Еміратах у Facebook.

«Дуже раді сповістити вас, що на щорічному 17-му фестивалі Sharja Heritage Days, який проходитиме з 2-го по 20-те квітня, цього року представлена Україна. Окрім виробів мистецтва Заслужених діячів України у нашому павільйоні, на одній зі сцен фестивалю кожного дня виступатиме балетна трупа Національного Заслуженого Академічного Українського хору їм. Г.Верьовки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що танцюристи виступатимуть з 18:00 до 18:30 а потім з 21:00 до 21:30. Майстри у павільйоні з 16:00 до 22:00. Місце проведення фестивалю - Sharjah Theater for the Performing Arts.

«Приходьте, будь ласка, підтримати рідний павільйон та насолодитися виступами професіоналів», - запрошує авторка допису.

У місцевих ЗМІ зазначається, що цьогоріч учасниками Sharja Heritage Days стали близько 700 митців, письменників, дослідників, експертів тощо з-понад 60 країн.

Читайте також: На фестивалі у Києві покажуть фільми-номінанти Європейської кіноакадемії

Як повідомлялося, українська мистецька делегація бере участь у 17-му щорічному Фестивалі культурної спадщини Емірату Шарджа. Українська експозиція включатиме представлення українського фольклору, традиційних ремесел, народної творчості, креативних індустрій.

Зазначається, що поряд із відомими писанкарями, майстрами петриківського розпису та косівської кераміки на фестивалі представлені майстри, що використовують у своїй роботі традиційні матеріали та техніки для виготовлення сучасного одягу та предметів побуту, дизайну інтер’єру.

На відкритті заходу виступить танцювальний колектив Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г. Г. Верьовки. Після 10 квітня український танець представлятиме Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль "Калина".

Фото: Кристина Новикова, Elena Polyakova-Al Hourani

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-