У громадському транспорті Варшави з'явилися білетомати з українською мовою

У громадському транспорті Варшави з'явилися білетомати з українською мовою

Укрінформ
У автоматах з продажу квитків у варшавському міському транспорту з’явилася українська версія меню.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу повідомив речник управління міського транспорту (ZTM) Варшави Томаш Кунерт.

“Загалом, українська мова з’явилася у понад 1,5 тис. білетоматах в автобусах варшавського публічного транспорту”, - заявив Кунерт.

Він додав, що українську мовну версію зараз встановлюють також в 583-х білетоматах варшавських трамваїв. Крім того, українська мова незабаром з’явиться і в стаціонарних білетоматах, розташованих на вулицях польської столиці поблизу зупинок публічного транспорту.

За словами Кунерта, ZTM вже давно звернуло увагу на те, що значна кількість пасажирів громадського транспорту у Варшаві є українцями.

Він повідомив, що додання української мови в білетоматах ініціював бурмістр варшавської дільниці Воля Кшиштоф Стшалковський, і з відповідним проханням до ZTM звернулося також посольство України в РП.

Від моменту прийняття рішення і до остаточного запровадження української версії у білетоматах пройшов місяць.

За інформацією ZTM, торік у стаціонарних білетоматах у Варшаві пасажири купили 27,7 млн різних білетів, а в мобільних білетоматах, встановлених усередині громадського транспорту, – майже 12,7 млн білетів.

Українська мовна версія у варшавському громадському транспорті є п’ятою після польської, англійської, німецької та російської.

Фото: ztm.waw.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-