Українські писанки підкорили американську телеведучу Марту Стюарт

Українські писанки підкорили американську телеведучу Марту Стюарт

Укрінформ
Американська бізнес-леді, телеведуча і письменниця Марта Стюарт, яка є авторкою безлічі книг  з домоводства, у своєму кулінарному блозі назвала українські писанки найкрасивішими великодніми яйцями.

Про це повідомляє Новое Время.

«Марта Стюарт, американська бізнес-леді, телеведуча і письменниця, автор безлічі книг з порадами з домоводства в своєму кулінарному блозі назвала українські писанки найкрасивішими великодніми яйцями», - йдеться у повідомленні.

У своєму блозі www.marthastewart.com американська телеведуча і письменниця Марта Стюарт регулярно ділиться ідеями оформлення великодніх яєць - колекція зібралася досить значна: тут різнокольорові дерев'яні яйця, двокольорові яйця, яйця, загорнуті в шовк, яйця-коробочки з кіндер-сюрпризів, яйця, прикрашені наклейками-камеями і ін. Українські писанки в своєму блозі вона назвала найкрасивішими з усіх, які доводилося бачити.

У пошуках натхнення перед Великим святом Великдень 2019 блог Марти Стюарт пропонує звернути увагу українську традицію розписування великодніх яєць - створення писанок, якій вже більше тисячоліття. Автор звертає увагу на те, що в той час як по всьому світу намагаються полегшити собі підготовку до Великодня, українці продовжують старанно розписувати яйця за допомогою олівця, воску і барвника. На сайті також є докладна інструкція, як створити писанку за допомогою воску.

Ідеї оформлення писанок, які особливо сподобалися Марті Стюарт: блакитна квіткова писанка, писанка в фарфоровому стилі, писанка в теплих брунатно-помаранчевих кольорах, писанка з великою кількістю деталей, писанка в стилі сучасний фолк, писанка з геометричним дизайном, писанка в натуральних кольорах.

Нагадується, що традиція фарбувати і розписувати пасхальні яйця характерна не тільки для східних слов'ян, але і для всього християнського світу. У Великобританії, Німеччини, Франції фарбовані яйця в останні 100 років замінили на шоколадні яйця в кольоровій обгортці.

Також в своєму блозі Марта Стюарт ділитися рецептами пасхального хліба різних народів світу, і серед них є рецепт української паски.

Зараз триває Великий піст, який завершиться на Великдень, 28 квітня. Великдень 2019 Україні відзначатимуть три дні з 27 по 29 квітня. Великдень 2019 цього року збігається з травневими святами, таким чином, українці будуть відпочивати п'ять днів поспіль - з 27 квітня по 1 травня.

Фото: Business Insider, Новое время

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-