У Південно-Африканській Республіці відслужили першу літургію УГКЦ

У Південно-Африканській Республіці відслужили першу літургію УГКЦ

Фото
Укрінформ
Перше Богослужіння, яке відслужив український греко-католицький єпископ на теренах Південно-Африканської Республіки, відбулося у Преторії.

Про це повідомляється на сайті ugcc.ua.

«Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф Мілян очолив Літургію для українців у Преторії. Із ним співслужив секретар ПМВ о. Андрій Гах. Це перше Богослужіння, яке відслужив український греко-католицький єпископ на теренах Південно-Африканської Республіки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що делегація Пасторально-міграційного відділу УГКЦ (ПМВ УГКЦ) прибула до ПАР з метою заснування громади УГКЦ, першої на Африканському континенті. Голова ПМВ планує відвідати з душпастирським візитом найбільші міста ПАР – Кейптаун, Йоганнесбург і Преторію.

Під час проповіді в третю неділю Великого посту владика Йосиф відзначив, що кожна людина має свій хрест і треба вміти його нести – з терпеливістю і любов’ю. Він зауважив, що треба також бути терпеливим, обачним, вміти прощати і любити, бути милосердним.

Владика Йосиф також відзначив, що молитва – це діалог, розмова з Богом. І батьки мають навчити дітей цього діалогу. «Сьогодні молимося за Божу благодать, щоб Бог був терпеливий до наших гріхів, до нашого народу і благословив нас як державу, як націю воскресінням у краще завтра, у краще майбутнє», - сказав єпископ.

У Літургії взяв участь Посол України у ПАР Тарас Кузьмич.

Повідомляється, що делегація Пасторально-міграційного відділу УГКЦ (ПМВ УГКЦ) прибула до ПАР з метою заснування громади УГКЦ, першої на Африканському континенті. Голова ПМВ планує відвідати з душпастирським візитом найбільші міста ПАР – Кейптаун, Йоганнесбург і Преторію.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-