У Вірменії завершилися заходи з відзначення 205-ої річниці від дня народження Шевченка

У Вірменії завершилися заходи з відзначення 205-ої річниці від дня народження Шевченка

Фото
Укрінформ
Заходи з відзначення 205-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка завершилися у Вірменії.

Вони засвідчили зацікавленість української громади у вивченні і поширенні української культури, повідомляє прес-служба Посольства України у Вірменії.

«Проведення на території Республіки Вірменія заходів з нагоди відзначення 205-ої річниці від дня народження Великого Кобзаря засвідчило зацікавленість молоді української громади Вірменії у вивченні української літератури та культури, прагнення щодо їх поширення на теренах вірменської землі тощо», - йдеться у повідомленні.

Нагадується, що у березні 2019 року в м.Єреван Посольством України в Республіці Вірменія спільно з українською громадою Вірменії, Єреванським навчально-науковим інститутом Тернопільського національнального економічного університету, Єреванською школою №42 проводились заходи з нагоди відзначення 205-ої річниці від дня народження видатного українського поета та художника Т.Г.Шевченка.

Окрім урочистого покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві в Єревані, яке відбулося 9 березня цього року за участю Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Вірменія Петра Литвина, 22 березня 2019 року в м.Севан відбувся вечір творчості Т.Шевченка. Під час заходу членами севанського осередку української громади були продекламовані вірші Великого Кобзаря, а також виконані українські та вірменські хореографічні композиції.

Також, у рамках «шевченківського березня» серед молоді української громади Вірменії був проведений конкурс малюнків за творами Т.Шевченка. За результатами оцінювання переможцем конкурсу була визначена Маріам Акопян з роботою «Садок вишневий коло хати».

30 березня 2019 року на базі Федерації українців Вірменії відбулась церемонія нагородження переможців та учасників конкурсу, під час якої вони були заохочені почесними грамотами Посольства України в Республіці Вірменія та цінними подарунками.

Фото: прес-служба Посольства України у Вірменії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-