Хлопець із Чернівців представить Україну на Всесвітньому студентському конкурсі у ПАР

Хлопець із Чернівців представить Україну на Всесвітньому студентському конкурсі у ПАР

Відео
Укрінформ
Студент Петро Мендришора представить Україну на Всесвітньому студентському конкурсі у Південно-Африканській Республіці (ПАР).

Про це повідомляє Чернівецький промінь.

«Студент Чернівецького політехнічного коледжу Петро Мендришора, який здобув перше місце на конкурсі Студент року-2018, представлятиме Україну на Всесвітньому конкурсі у липні. Хлопець, котрий повністю позбавлений слуху, у лютому переміг на Всеукраїнському конкурсі у Києві», - йдеться у повідомленні. 

Як розповіла представниця Українського товариства глухих Людмила Дубровіна на сесії міської ради, Петро отримав запрошення представляти Україну на конкурсі у Південно-Африканській Республіці. Змагання такого рівня безкоштовні, однак переліт до далекого краю учасники мають оплатити самостійно.

«Справа в тому, що конкурс проводиться безкоштовно, але переліт коштує 35 тисяч гривень. Ні нашій організації, ні Петру такі кошти не по силам. Наша організація неприбуткова, таких грошей у нас просто немає. Звертаюся до вас, наші депутати, до секретаря міської ради, допоможіть вирішити це питання, щоб дитина змогла прийняти участь у конкурсі», - закликала Людмила Дубровіна.

Депутати міської ради одностайно вирішили виділити гроші на квиток до Південної Африки для Петра.

Фото: з сайту Чернівецький промінь
Відео: Чернівецький промінь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-