Діаспора подякувала ЄС за посилення санкцій проти Росії

Діаспора подякувала ЄС за посилення санкцій проти Росії

Укрінформ
Українська діаспора закликає ЄС дотримуватися жорсткішої позиції стосовно агресивних дій Росії.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Світовий конгрес українців закликає ЄС дати жорсткішу відповідь на дії Росії, серед іншого заборонивши російським кораблям швартуватися у портах ЄС і припиненивши будівництво газопроводу “Північний потік-2”, - сказав Ґрод.

Водночас він також подякував керівництву ЄС за нещодавнє розширення обмежувальних заходів проти Росії. “Ми відзначаємо відданість ЄС справі розширення нинішнього пакета санкцій проти Російської Федерації за її агресію проти України”, - зазначив президент СКУ.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня Рада ЄС оприлюднила рішення щодо включення до переліку осіб та установ, на які поширюються обмежувальні заходи у зв’язку із їхніми діями з підриву або загроз територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще вісьмох росіян, які були причетні до організації збройної провокації проти українських кораблів та моряків в Азовському морі та у Керченській протоці у листопаді минулого року.

Читайте також: Діаспора закликає всіх українців прийти на вибори

Цим же рішенням Рада ЄС продовжила дії санкцій проти включених до переліку осіб та закладів на наступні шість місяців, до 15 вересня 2019 року. Одна особа була виключена з цього списку внаслідок смерті, в Офіційному журналі ЄС зазначено його ім’я - Олександр Захарченко. Таким чином, за станом на сьогодні обмежувальні заходи ЄС застосовуються проти 170 осіб та 44 установ, що передбачає заборону на подорожі та заморожування фінансових активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-