Діаспоряни Канади закликають українців піти на вибори

Діаспоряни Канади закликають українців піти на вибори

Відео
Укрінформ
Українці Ванкувера записали відеозвернення до виборців в Україні на підтримку інформаційної кампанії #holosuy2019, ініціатором якої стала тернополянка Софія Комінко.

У ролику українська діаспора в Канаді закликає українців на Батьківщині піти на вибори та проголосувати, повідомляє видання tv4.te.ua.

«Ми, українці в Канаді, віримо і вболівємо, що кожен голос може змінити хід історії. Тому якщо ти в Україні – не стій осторонь. Голосуй!», - переконана Софія Комінко.

Дівчина народилася в Тернополі, жила в Канаді, а зараз навчається в Ягеллонському університеті в Кракові. Проголосувати на чергових виборах потрібно, вважає Софія.

У відео українці розповідають, чому переїхали до Канади і як непросто там проголосувати, адже найближча виборча дільниця для українців Ванкувера знаходиться за 1160 км в м. Едмонтон.

«Мене звати Богдан, я приїхав сюди на навчання. Мені не байдужа доля України, і я хотів би проголосувати. На жаль, для того, щоб це зробити, мені потрібно подолати більше тисячі кілометрів і витратити значну суму грошей», – каже хлопець.

«А ти зможешь. Саме від твого голосу залежить, чи створяться нові робочі місця в гашій країні чи ні? Чи запрацює нарешті економіка? Чи буде зацікавлена талановита молодь повернутися додому?», - каже Василь з Одеси.

«В Україні залишились мої друзі, доля яких мені не байдужа, доля їхніх дітей і майбутнє. Тому якщо ти в Україні, прийди до дільниці і проголосуй», - каже Володимир з Житомира.

 «Твій голос може стати останньою краплею, яка здобуде нашу спільну перемогу. Голосуй!», - закликає Денис з Вінницької області.

«Я Світлана і приїхала до Канади з Тернополя. В Україні у мене залишилися батьки похилого віку. Мені не байдужа їхня старість, як і старість більше 10-ти мільйонів українських пенсіонерів. Прийди і проголосуй за гідну старість», - закликає жінка.

У відео взяли участь українці з Києва, Харкова, Донецька Одеси, Житомира тощо, і всі вони закликають голосувати.

Зазначається, що, за офіційними даними Міністерства соціальної політики України, за межами України тимчасово перебуває понад 10 млн українських громадян. Не всі з них мають можливість проголосувати.

Відео: Holosuy Holosuy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-