В іспанському Алькорконі провели вечір-концерт на вшанування Шевченка

В іспанському Алькорконі провели вечір-концерт на вшанування Шевченка

Фото
Укрінформ
В іспанському місті Алькоркон відбувся літературно-музичний вечір-концерт "Діамант у кожусі" з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Іспанії у Facebook.

 «У найбільшій в країнах ЄС українській суботній школі «Культурно-освітній центр «Дивосвіт» (м.Алькоркон) відбувся літературно-музичний вечір-концерт з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка «Діамант у кожусі», в якому взяли участь художні колективи української громади», - йдеться у повідомленні.

У короткому зверненні до учасників концерту та глядачів Посол України в Іспанії Анатолій Щерба подякував керівнику центру «Дивосвіт» Наталії Бондаренко за чудову організацію Шевченкового свята. Дипломат також підкреслив актуальність слова генія української нації – Великого Кобзаря в умовах сьогодення України, яка продовжує боротьбу за незалежність, територіальну цілісність та європейський вибір.

Як зазначається на сторінці школи «Дивосвіт», її вихованці читали твори Тараса Шевченка іспанською, німецькою, французькою, англійською мовами, чим вразили присутню аудиторію. Наймолодші, дошкільнята, разом зі своїми наставниками виконали танцювальну композицію на слова Кобзаря «Зацвіла в долині червона калина».

Гостею літературно-музичного заходу була Уляна Біловус, яка прочитала уривок із поеми- послання "І мертвим,і живим..." Т.Шевченка.

Учні і батьки, які взяли участь у святкуванні, виконали пісні на слова Шевченка, грали мелодії з покладених на музику Тарасових творів тощо. А вчителька математики, поет-аматор Надія Михайлівна Леськів зачитала авторський твір "Розмова з Кобзарем".

«Світова велич Т.Г.Шевченка зростає разом зі славою його народу. Для справжніх героїв час не вимірюється датами народження і смерті, їхні твори перебувають поза часом», - зазначається у повідомленні.

Фото: Школа Дивосвіт

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-