Українці Португалії долучилися до збору коштів на операцію для дівчини-учасниці АТО

Українці Португалії долучилися до збору коштів на операцію для дівчини-учасниці АТО

Укрінформ
Українці у Португалії зібрали 890 євро на операцію дівчині-учасниці бойових дій на сході Україні.

Про це повідомив голова Спілки українців у Португалії (СУП) Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

«Друзі! Отже, сьогодні ми передали на потребу операції жінці - учаснику бойових дій 890€», - йдеться у повідомленні.

Павло Садоха додав, що ці кошти були зібрані завдяки вболівальникам (залишок з купівлі квитків на відбірковий матч чемпіонату Європи-2020 з футболу між національними збірними Португалії та України) – 548 євро, УГКЦ Лісабона – 181 євро, УГКЦ Калдеш ве Раінья – 107 євро, УГКЦ Аленкер – 54 євро.

Голова СУП подякував усім небайдужим українцям за допомогу.

Раніше, 23 березня, Павло Садоха опублікував пост у Facebook із інформацією про збір коштів для дівчини. «Друзі! Як Ви знаєте, ми замовляли квитки безпосередньо у Федерації футболу України, щоб підтримати нашу команду спільною гучною українською хвилею у секторах гостей - вболівальників. Ціна квитка у перерахунку з гривні коштувала приблизно 12 євро. За попередньою згодою, ми збирали 15 євро з людини. Різницю ми передаємо дівчині - учаснику російсько-української війни, яка потребує зараз допомоги на складну операцію. Слава Україні!», - йшлося у пості.

Охочих долучитися до збору коштів запрошували також 23 березня на урочисте підписання угоди зі скульптором, який  робитиме погруддя Тараса Шевченка у Лісабоні.

У своєму пості Павло Садоха розмістив посилання на сайт міста Тернополя 0352.ua, де розповідається про 22-річну Марійку Дідух, яка пішла працювати медиком в АТО. Саме їй наразі потрібна допомога на операцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-