На святі поезії в Дубаї вшанували талант українських жінок

На святі поезії в Дубаї вшанували талант українських жінок

Відео
Укрінформ
Свято поезії «Українкою я народилася» відбулося днями в Українській школі в ОАЕ «Софія».

Про це повідомляється на сторінці Української школи в ОАЕ «Софія» у Facebook.

«Скільки талановитих жінок подарували Україні й світу часточку своєї душі, своїх умінь і здібностей. Історія переповнена звершеннями українок у різних галузях. Наше літературне-музичне свято «Українкою я народилася» було саме про таких жінок, які не лишалися в тіні, а самі несли світло», - йдеться у повідомленні.

Розпочалося свято зі зворушливої зустрічі з найкращими вчителями України, які завітали до української школи. Учні влаштували дорослим вікторину про українських письменниць та поетес. «Приємно, що наші діти Надійка Григоращук, Маріанна Елві, Тома Співаковська і Діана Рідванова теж спробували себе в ролі дитячих письменниць і написали власні казочки, за що були нагороджені грамотами та «Книгами-мандрівками. Україна» від організатора заходу «Юний казкар школи «Софія» Тараса Ващука», - зазначили у школі.

Чудовим подарунком для всіх жінок було декламування чоловіками віршів про кохання відомих українських поетів – Франка, Симоненка, Сосюри, Олеся, Стуса. «Усі учасники конкурсу були неймовірні. А наш консул Олександр Олександрович Балануца ще й вразив виконанням напам’ять вірша Ліни Костенко», - йдеться у повідомленні.

На святі було багато музичних номерів, і не дивно, бо поезія – це музика душі. Діти виконали пісню «Зацвіла в долині червона калина», а Марина Гапонюк - ще й фортепіанну п’єсу «До Елізи». А у пісенному змаганні пригадали й виконали стільки українських пісень про квіти, що визначити переможців організатори так і не змогли.

Захід відбувався одночасно зі святкуванням Дня матері в ОАЕ, тож дітки подарували матусям чудові танці «Посмішка» й «Долоньки». Окрасою свята став український танець у виконанні Ансамблю української пісні й танцю в ОАЕ «Червона калина».

Не обійшлося на нашій зустрічі без сюрпризів. Гості разом з батьками та вчителями станцювали сальсу й румбу з багаторазовою переможницею відкритих чемпіонатів світу зі спортивно-бальних танців, тренером, хореографом Крістіною Воробйовою. 

«Сподіваємося, що це свято додасть нашим чарівним жінкам віри в себе, у свої сили і в свою винятковість. Дякуємо всім дітям та дорослим за участь і за родинну атмосферу!», - зазначили організатори.

Фото, відео: Українська школа в ОАЕ / Ukrainian School in the UAE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-