В австралійському Квінсленді запрошують писати писанки

В австралійському Квінсленді запрошують писати писанки

Фото
Укрінформ
Українська громада Квінсленда запрошує на майстер-клас Let's Make Pysanky! з розпису великодніх яєць під керіництвом досвідчених майстринь.

Про це повідомляється на сторінці події у Facebook.

«Давайте зробимо писанки! Приходьте і дізнайтеся, як прикрасити великодні яйця в українських традиціях писанкарства», - йдеться в анонсі.

Майстер-клас відбудеться 23 березня з 10:30 до 14:30 за адресою: 47 Galsworthy Street, Holland Park, Queensland, Australia 4121. Вартість участі 15 доларів.

Учасників заходу забезпечать писачками, бджолиним воском, фарбами та яйцями. Техніці розпису навчатимуть досвідчені писанкарки Дженні Бобежко та Катруся Мілєнович.

Цікаво, що українські писанкарі в Австралії разом зі звичайними курячими та качиними яйцями використовують у роботі яйця страусів, ему (родичі страусів), курей породи Араукана (яйця з блакитно-зеленкуватою шкаралупою) тощо. А разом із українськими візерунками застосовують  також австралійські мотиви (зображення коали і кенгуру тощо).

Зазначається, що одне з яєць Дженні Бобежко з серії «Австраліана» знаходиться у Музеї "Писанка" у Коломиї.

Музей писанкового розпису (неофійційна назва Музей "Писанка") — єдиний у світі музей писанки або писанкового розпису в місті Коломия, Івано–Франківської області.

Фото: Jenny Bobeszko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-