Україністи МІОКу провели семінар для вчителів українських шкіл в Італії

Україністи МІОКу провели семінар для вчителів українських шкіл в Італії

Фото
Укрінформ
Україністи Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Наталія Мартинишин та Олена Мицько провели навчально-методичний семінар для вчителів української мови парафіяльних шкіл УГКЦ в Італії.

Семінар відбувся на запрошення Української греко-католицької церкви (УГКЦ) в Італії, повідомляється на сайті МІОКу.

«Під час семінару учасники дізналися про інноваційний проект МІОКу «Крок до України», зокрема про інтернет-портал «Крок до України», підручники з української мови як іноземної (УМІ), літню школу україністики, семінари, конференції та форуми, які організовує Інститут», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Олена Мицько презентувала дослідження «Українознавчі школи за кордоном», над яким протягом 2017-2018 рр. працювали україністи та соціолог МІОКу Вікторія Гойсан, а також розповіла про Стандартизовані вимоги до рівня володіння УМІ як основу для укладання навчальних програм.

Наталія Мартинишин розкрила питання адаптації текстів для читання, розробки системи вправ до текстів для читання, а також продемонструвала власні напрацювання у цій галузі.

Педагоги-учасники семінару, який відбувся 15-17 березня, ознайомилися із навчальними курсами МІОКу для дітей «Чап-чалап», «Чап-чалап 2», «Мої друзі», «СтрибОК» та поділилися власним досвідом та цінними ідеями для наступних навчально-методичних розробок.

Окрім інтенсивної праці на семінарах, освітяни мали змогу ознайомитися із виставкою світлин на тему: «Дизайн сучасного костюму за джерелом творчості – національним одягом» Ірини Грицюк, заслуженого діяча мистецтв України, старшого викладача Львівської національної академії мистецтв.

МІОК висловив щиру вдячність організаторам семінару.

Фото: сайт МІОКу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-