В Іспанії обговорили українське шкільництво за кордоном

В Іспанії обговорили українське шкільництво за кордоном

Фото
Укрінформ
16-17 березня в Іспанії відбулась освітня конференція «Українське шкільництво за кордоном: досвід, виклики та перспективи розвитку», яку організувала Спілка Українських Асоціацій «КРАІ». 

Про це повідомляється на сайті Посольства України в Королівстві Іспанія. 

У роботі конференції взяли участь представники українських громадських асоціацій в Іспанії, педагогічних колективів українських освітніх осередків Мадридського регіону, Барселони та Мурсії, Спілки Української Молоді та ЗОСШ «Лідер» м. Львів, Посольства України в Іспанії, Міністерства Закордонних Справ України, а також у режимі он-лайн трансляції – Міністерства освіти і науки України та Міжнародної української школи.

У короткому зверненні до присутніх Посол України в Іспанії Анатолій Щерба підкреслив важливість спільних зусиль держави, української громадськості, педагогів українських суботніх шкіл, спрямованих на збереження української мови та національної культурної ідентичності.

Начальник Управління  з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва МЗС України Лариса Дір повідомила про діяльність Міністерства закордонних справ України, зокрема з надання сприяння українській громаді в Іспанії у сфері шкільництва та відповіла на численні запитання з актуальної для закордонних українців проблематики, а також ознайомилася з навчально-виховним процесом у найбільшій в країнах ЄС українській суботній школі «Культурно-освітній Центр «Дивосвіт». 

Фото зі сторінки Школа Дивосвіт у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-