В Австралії вшанують Шевченка і відзначать 70-річчя першого українського поселення

В Австралії вшанують Шевченка і відзначать 70-річчя першого українського поселення

Фото
Укрінформ
Українська громада Південної Австралії (Association of Ukrainians in South Australia, AUSA) 17 березня вшанує Тараса Шевченка і відзначить 70-річчя першого українського поселення в Південній Австралії.

Святковий концерт пройде у місті Гіндмарш (Hindmarsh), повідомляється на сторінці Association of Ukrainians in South Australia у Facebook.

«У неділю, 17 березня, Українська громада Південної Австралії проведе свій щорічний концерт, присаячений Тарасу Шевченку, який відбудеться в Українському народному домі за адресою: Ukrainian Community Centre, 64-66 Orsmond Street, Hindmarsh», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма концерту передбачає широкий спектр творчих виступів - музичних, хорових і танцювальних, декламування віршів, гру бандуристів тощо. «Ми сердечно запрошуємо вас із родиною та друзями приєднатися до нас», - йдеться у повідомленні.

У рамках заходу також відбудеться відзначення 70-річчя заснування першого українського поселення в Південній Австралії.

«У 2019 році ми відзначаємо 70-ту річницю заснування першого великого поселення українців у Південній Австралії. Воно почалося у 1949 році з прибуття кораблів «Goya» (1 травня 1949 р.), «Oxfordshire» (25 травня 1949 р.), «General Stewart» (20 липня 1949 р.), «Wooster Victory» (6 жовтня 1949 р.) та «Oxfordshire» (23 листопада 1949 р.)», - йдеться у повідомленні у Facebook.

Зазначається, концерт 17 березня стане першим заходом у насиченій програмі відзначення цієї річниці, яку підготувала Українська громада Південної Австралії у партнерстві з Союзом українок Австралії та низкою інших організацій.

Фото: сторінка Association of Ukrainians in South Australia у Facebook, in-australien.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-