Головний герой стрічки «Гуцулка Ксеня» - вихованець СУМ в Америці

Головний герой стрічки «Гуцулка Ксеня» - вихованець СУМ в Америці

Відео
Укрінформ
Актор українського походження зі США Максим Лозинський, який знявся в українському фільмі «Гуцулка Ксеня», є членом Спілки української молоді (СУМ) в Нью-Йорку (США).

Про це йдеться на сайті СУМ.

«Вихованець СУМ в Америці друг Максим Лозинський зіграв головну чоловічу роль у сучасному українському кіномюзиклі «Гуцулка Ксеня», - зазначається у повідомленні.

Як зазначається, окрім Максима Лозинського, у стрічці зіграли ролі й інші сумівці. «Знаючі люди кажуть, що це не єдиний сумівець, який знявся у цій стрічці. Тож – зичимо приємного перегляду та несподіваних зустрічей», - йдеться у повідомленні.

Максим Лозинський - американець українського походження, син юриста і активного діяча української діаспори в США Аскольда Лозинського, який, серед іншого, очолював Світовий Конґрес Українців у період 1998—2008 рр. Макс Лозинський мешкає у Нью-Йорку. Навчається у Дрю Університеті. Композитор, співак, актор.

Фільм «Гуцулка Ксеня» знято за мотивами твору Ярослава Барнича «Гуцулка Ксеня». Автор сценарію і режисер-постановник — Олена Дем'яненко.

Події кінострічки відбуваються у Карпатах у 1939 році. До Ворохти приїздить син родини емігрантів Яро (Максим Лозинський). Батько-мільйонер поставив йому умову успадкування грошей: хлопець має одружитися з українською дівчиною. Тож Яро вирушає на пошуки свого щастя. Він знайомиться з багатьма дівчатами, та по-справжньому полонити його серце змогла лише гуцулка на ім’я Ксеня (у фільмі її зіграла Варвара Лущик).

Над стрічкою працювала міжнародна акторська команда: Варвара Лущик (Україна), Максим Лозинський (США), Олів’є Бонжур (Бельгія), Ігор Цішкевич (США), Олег Стефан (Україна), Катерина Молчанова (Україна), фрік-кабаре «Dakh Daughters». За участю гурту «ДахаБраха».

Спілка української молоді (СУМ) – громадська організація, яка об'єднує українську молодь на добровільних засадах та виховує свідомих, чесних і працьовитих громадян на національно-християнських традиціях та ідеалах, виплеканих українською нацією протягом століть.

Сьогодні СУМ – це багатотисячне членство, яке діє не лише в Україні, але й в українській діаспорі Австралії, Аргентини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини і США. Організація працює для того, щоб молоді українці з різних країн могли спілкуватися між собою, допомагати одне одному в духовній, розумовій, соціальній, культурній, освітній і фізичній сферах, а також зростали патріотами України.

Відео: СУМ в Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-