Українська діаспора в Азербайджані отримала подарунки від Львівщини

Українська діаспора в Азербайджані отримала подарунки від Львівщини

Фото, відео
Укрінформ
Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся днями з представниками української діаспори в Азербайджанській Республіці.

У рамках зустрічі очільник Львівщини вручив голові Українського конгресу Азербайджану Юрію Осадченку національні костюми та українську навчальну літературу, повідомляється на сайті Львівської ОДА.

«Ми дуже хочемо, щоб ви відчували від нас підтримку. Там, де є наша діаспора, де популяризується наша культура та звичаї, ми стараємося завжди допомагати усім, чим можемо. Ми хочемо, щоб українці за кордоном відчували, що держава їх не залишила та дбає про них», - зазначив Олег Синютка.

У свою чергу, Юрій Осадченко нагадав, що українська діаспора офіційно зареєстрована у Республіці Азербайджан у 1997 році. «Ми популяризували і будемо популяризувати ідею українства. Спільно з посольством ми організовуємо багато заходів. У центрі міста ми провели «Українські вечорниці» »,- зазначив голова Українського конгресу Азербайджану.

Зазначається, що 23 грудня 2018 року в Баку вперше відбувся пісенний конкурс «Українські вечорниці». Ініціаторами та організаторами заходу виступили Посольство України за підтримки «Українського конгресу Азербайджану» і Української громади імені І.Франка в місті Сумгайит.

Окрім того, сторони обговорили можливість проведення днів Львівщини в Азербайдждані за участі колективів області, а також організації фестивалю вареників на території Республіка Азербайджан.

Фото, відео: Львівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-