Ліванському університету урочисто передали українські книги

Ліванському університету урочисто передали українські книги

Фото
Укрінформ
Університету в Лівані урочисто вручили українські книги з фондів Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О.Сухомлинського.

Про це повідомляє Посольство України в Лівані у Facebook.

"В рамках Шевченківських днів 11 березня 2019 р. під патронатом Посольства України в Ліванській Республіці відбулося урочисте вручення Ліванському університету українських книг з фондів Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О.Сухомлинського", - йдеться у повідомленні. 

Захід приурочений до 205-річчя з дня народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка. Вшановуючи світлу пам’ять Кобзаря, Посольство України урочисто вручило бібліотеці Ліванського університету книги Т.Шевченка і про Т.Шевченка, арабський переклад творів Кобзаря, книги про історію та культуру України, літературні твори видатних українських письменників, енциклопедичні збірки, фотоальбоми про Україну, а також публікації українських авторів, перекладені арабською мовою зусиллями Посольства України в Лівані. 

Святкова подія проходила в Головному корпусі Ліванського університету, в якій взяли участь ректор університету, д-р Ф. Аюб, Посол України в Лівані І.Осташ, декан факультету художнього мистецтва та архітектури університету, д-р М. Ель-Хадж, викладачі університету, члени Клубу ліванських випускників українських університетів на чолі з президентом, доктором Зуканом Жарамані, працівники Посольства України, представники української громади в Лівані. 

Реалізація проекту стала можливою завдяки партнеру проекту – Державній науковій бібліотеці України ім. В.О.Сухомлинського, яка передала українські книги з власних бібліотечних фондів. Це – одна з провідних українських дослідницьких установ, національне галузеве книгосховище, науково-методичний центр мережі освітянських бібліотек МОН України та НАПН України. 

"Українська література, яка поповнить бібліотечні ресурси Ліванського університету, стане науково-культурним надбанням навчального закладу, який сприятиме поширенню інформації про Україну в ліванській науковій спільноті, зміцненню її позитивного іміджу в Лівані та поглибленню наукових і культурних зв’язків між нашими країнами", - зазначає українське дипвідомство. 

В рамках заходу відбулося декламування «Заповіту» Т.Шевченка українською та арабською мовами у виконанні В.Хобот та М.Жарамані, а також виступ українського народного гурту «ОНУКИ».

Ліванський університет є найбільшим університетом в країні. Тут навчається близько 80 тисяч студентів. Найближчим часом готується до підписання Угода про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Ліванським університетом.

Фото зі сторінки Посольства України в Лівані у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-