В Анталії відбулося поетично-мистецьке свято до дня народження Шевченка

В Анталії відбулося поетично-мистецьке свято до дня народження Шевченка

Фото
Укрінформ
Літературний проект, моновистава, танцювальні виступи і художня виставка відбулися днями в Анталії до дня народження Тараса Шевченка.

Про це повідомляється на сторінці ГО «Українська родина» у Facebook.

«З нагоди 205-ої річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в анталійському центрі Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi відбулось поетично-мистецьке свято», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у першому відділенні заходу учні суботньої школи української мови і літератури ГО «Українська родина» презентували оригінальний літературний проект за віршем «Садок вишневий коло хати». У міні-виставі прийняли участь діти віком від 4 до 15 років.

У другому відділенні глядачів розчулила сучасна, пронизлива моновистава «Катерина. Шевченко. Душа», створена під керівництвом режисерки Катерини Чепури. Героїню зіграла запрошена з України актриса київського незалежного театру «ЧЕсний театр» Ганна Сухомлин.

У третьому відділенні заходу виступали вихованці ансамблю «Сонечко» під керівництвом Вікторії Кочкари, театру танцю і моди «Баланс» під керівництвом Олександри Алп, моделі студії «The AY Model school» (керівник Аліна Їлдиз), гурту «Райські птахи» (керівник Анна Гусейнова).

У приміщенні культурного центру було також відкрито тематичну художню виставку робіт учнів арт-студії «Чарівний олівець», що працює у громаді під керівництвом Ольги Кравченко.

Завершилось поетично-мистецьке свято гучними оплесками, врученням подяк керівникам гуртків та подаруночками учасникам – усі дітки отримали на пам'ять значки із зображенням Тараса Шевченка.

Організатори висловили вдячність колективам, батькам та глядачам, та небайдужим членам громади та усім, хто долучився до підготовки свята.

Фото: сторінка "Української родини" у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-