Йорданія долучилася до флешмобу

Йорданія долучилася до флешмобу "Шевченко об'єднує"

Фото
Укрінформ
Українська громада та дипломати в Йорданії долучилися до флешмобу "Шевченко об'єднує".

Про це повідомляється на сторінці Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» у Facebook.

«До нашого флешмобу "Шевченко об'єднує" долучилася Йорданія: Посольство України в Йорданському Хашимітському Королівстві на чолі з Послом Сергієм Паськом та активісти ГО "Українська хата в Йорданії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Українська хата в Йорданії" два роки поспіль є активнм та дієвим учасником проекту в номінаціях "Відеоформат", "Мій Шевченко. Літературний" та "Мій Шевченко. Художньо-прикладний". «Їх роботи - це підтримка України у складний для неї час, підтримка на культурному фронті. В кожній роботі, надісланій нам на конкурс, ми відчуваємо велику любов до України!», - зазначають організатори конкурсу і запрошують йорданських українців і надалі брати участь у проекті.

Повідомляється, що в 2014 році у столиці Йорданії місті Амман встановлено першу в арабському світі Меморіальну дошку на честь Тараса Шевченка до 200-річчя з дня народження Українського Пророка. Дошка знаходиться на вулиці Тараса Шевченка, де розміщується і Посольство України - мабуть, єдина дипломатична установа України за кордоном з такою дипломатичною адресою. Йорданське Хашимітське Королівство - перша і єдина країна із 22 арабських держав, яка у 2014 році найменувала вулицю в столиці іменем Українського Пророка. У 2015 році поруч було закладено парк йордансько-української дружби, в якому серед більш як 100 дерев 75 саджанців - з України.

Як відомо, Міжнародний проект-конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» започаткований у 2016 році Міжнародною Лігою «Матері і сестри - молоді України» на чолі з її президентом - Послом Миру, народною артисткою України Галиною Яблонською за підтримки Національної Ради жінок України, Міністерства культури України, Товариства «Знання» України. Він має на меті входження України до світового інформаційного простору завдяки творчості величної постаті Тараса Шевченка, привернення уваги світового співтовариства до сучасних проблем України. 

Щорічно проектом-конкурсом відзначається від 70 до 100 кращих творчих доробків, що подані на конкурс. За три роки його існування (2016 - 2018) на конкурс надійшло понад 780 робіт з 49 країн (республік) у п'яти номінаціях. Полум'яне слово Тараса Шевченка лунало 48-ма мовами світу. Вік учасників сягав від 3 до 97 років

Від 2018 року проект-конкурс проходить у трьох конкурсних номінаціях: «Наживо», «Відеоформат», «Мій Шевченко» та двох позаконкурсних «Поза часом» і«Пам᾿ять».

До участі в конкурсі запрошуються представники різних національностей, що населяють певну країну. Виступи проходять державною мовою країни-учасниці або мовою інших етнічних громад, які проживають у тій чи іншій країні. Вітаються також виступи представників української діаспори українською мовою. 

Реєстрація учасників здійснюватиметься з 12 січня до 12 травня 2019 року (для учасників з України мовою оригіналу – до 12 квітня) за реєстраційним посиланням.

Основну інформацію про проект можна знайти на сайті або у Facebook.

Фото: сторінка Міжнародного проекту-конкурсу "Тарас Шевченко єднає народи" у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-