Українці Португалії просять прем`єр-міністра припинити пропаганду РФ на місцевому ТБ

Українці Португалії просять прем`єр-міністра припинити пропаганду РФ на місцевому ТБ

Відкритий лист
Укрінформ
Спілка українців у Португалії написала відкритого листа прем`єр-міністру Португальської Республіки Антоніу Кошті з проханням не допускати поширення російської пропаганди на португальському телебаченні.

Про це повідомив голова Спілки Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

 «Ми, українці, включно з кримськими татарами, які отримали політичний притулок в Португалії внаслідок російської агресії, просимо Вас не допускати поширення російської пропаганди, що виправдовує агресію, в державних агенціях масової інформації та всіляко підтримати Україну у відновленні її тероторіальноі цілісності», – йдется у листі.

Повний текст

«Відкритий лист прем`єр-міністру Португальської Республіки Антоніу Кошті

Шановний пане міністре!

Ми, представники української громади в Португалії, дуже стурбовані тим, що за місяць до надзвичайно важливих для України президентських виборів державний португальський телевізійний канал RTP3 включає у вечірній ефір проросійський документальний фільм «Крим з плином часу» (The Crimea through the ages - ред.)(автор. Інга Вольфрам).

Цей фільм не відображає реальний стан щодо порушення людських прав у Криму, свідомо перекручує історичні факти у виключно вигідному для Росії контексті та є за своїм змістом виправданням незаконної анексії української території - півострова Крим.

Цей фільм є прямим запереченням резолюції Генеральноі Асамблеї ООН від 19 грудня 2017 року про «Стан з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)». 

Зараз під кордонами України зосереджена 90-то тисячна російська армія з наступальною зброєю масового знищення.

Реальна історія Європи минулого століття мільйонами жертв довела, що здача «малих територій» не зупиняє агресора.

До цього часу від масштабного вторгнення в Україну російських лідерів стримала лише героїчна оборона українського народу та позиція світового співтовариства, зокрема, і країн ЄС. 

Шановний пане міністре!

Ми, українці, включно з кримськими татарами, які отримали політичний притулок в Португалії внаслідок російської агресії, просимо Вас не допускати поширення російської пропаганди, що виправдовує агресію, в державних агенціях масової інформації та всіляко підтримати Україну у відновленні її територіальноі цілісності.

З повагою,

Голова Спілки українців у Португалії,

Павло Садоха».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-