Українська поетеса подарувала свою збірку поезій Послу України в Йорданії

Українська поетеса подарувала свою збірку поезій Послу України в Йорданії

Фото, відео
Укрінформ
Українська поетеса Вікторія Бричкова-Абу Кадум, яка живе в Йорданії, подарувала Надзвичайному і Повноважному Послу України в Аммані Сергію Паську один з примірників своєї нової збірки «Куди ж це ти, каче?..».

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Йорданії.

«Посол України в Аммані Сергій Пасько зустрівся з талановитою українською поетесою, яка живе і творить в Йорданії, Вікторією Бричковою-Абу Кадум з нагоди публікації її нової збірки віршів «Куди ж це ти, каче?..». Під час зустрічі поетеса вручила Послу підписаний примірник збірки, усі вірші в якій присвячені українським бійцям, що захищають нашу Батьківщину», - йдеться у повідомленні.

Про презентацію книги «Куди ж це ти, каче?..» раніше в цьому році в Україні, діяльність української громади в Йорданії тощо Вікторія Абу Кадум розповідає у відео ТРК "Буковина".

Як відомо, у лютому вийшла друком нова зібрка поезій вікторії Абу Кадум «Куди ж це ти, каче?..», присвячена захисникам України. «Куди ж це ти, каче?.. Саме цей рядок з вірша дав назву моїй другій поетичній збірці, яка днями побачила світ... У книзі, присвяченій живим і полеглим Борцям за волю України, зібрано всі поезії, що висвітлюють трагічні події в нашій державі останніх п'яти років - Майдан і війну... Ми повинні шанувати подвиг Тих, Хто виборює свободу ціною власного життя... Герої живі до тих пір, доки жива пам'ять про Них!..», - написала авторка на своїй сторінці у Facebook.

Першу збірку поезій Вікторії Абу Кадум «Птахом перелітним» українською мовою видано в Йорданії. Як зазначила авторка, до цього в Йорданії не друкували книжок українською.

Більшість віршів поетеси присвячені саме рідній землі, її людям, захисникам. Ряд поезій, зокрема, написаний на вшанування українського лікаря, громадської активістки та учасниці Революції Гідності Аміни Окуєвої.

 Вікторія Абу Кадум є однією з ініціаторів створення осередку української культури в Аммані — «Українська хата в Йорданії».

Фото: прес-служба Посольства України в Йорданії

Відео: ТРК "Буковина"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-