В українському храмі у Вільнюсі освятили хрест подяки для литовської Гори хрестів

В українському храмі у Вільнюсі освятили хрест подяки для литовської Гори хрестів

Фото
Укрінформ
Українські воїни, які були поранені у ході бойових дій на Сході України та зараз проходять реабілітацію у Литві, відвідали церкву Пресвятої Тройці у Вільнюсі, де освятили хрест для встановлення на відомій литовській Горі Хрестів.

Про це повідомили Укрінформу у Василіанському монастирі Св. Іосафата у Вільнюсі, до якого входить церква Пресвятої Тройці.

Отці Василіяни розповіли, що поранені українські воїни, які зараз проходять реабілітацію у Військовому реабілітаційному центрі в місті Друскінінкаї, побували у церкві Пресвятої Тройці у Вільнюсі. Після екскурсії храмом, яку провів о. Анастасій Панькевич, було освячено хрест, що буде встановлено на Горі Хрестів у Литві.

Встановлення першого хреста воїнами з України на Горі Хрестів відбулося 19 квітня 2017 року, відтоді започаткувалася ця традиція. Українські військові після завершення реабілітації на знак подяки литовському народові за підтримку встановлюють хрест на славнозвісній Горі та прикрашають його литовськими й українськими прапорами та стрічками. Таким чином, Гора Хрестів стала ще одним історичним місцем, яке міцно пов’язує український та литовський народи.

Гора Хрестів — християнська святиня в Литві, місце паломництва. Розташована неподалік дороги Вільнюс-Рига. Є пагорбом, на якому встановлено безліч хрестів, загальна кількість яких складає щонайменше п'ятдесят тисяч.

Точний час виникнення традиції встановлювати хрести на цьому пагорбі наразі невідомий. 7 вересня 1993 року під час візиту до Литви одне розп'яття на Горі Хрестів було встановлене Папою Римським Іоанном Павлом II. Це зробило святиню широко відомою в усьому католицькому світі.

Фото - Василіанський монастир Св. Іосафата у Вільнюсі; Donatas Vertelka/lt.wiki

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-