В українській школі ім. Ярослава Мудрого у Бельгії святкували Колодія
Відповідні світлини розміщені на сторінці школи у Facebook.
Господині приготували щедрі гостинці, прикрасили стіл. На тарілках - апетитні стоси млинців, у каструлях - ніжні вареники.
Смаколики з різними начинками та підливами сподобалися гостям свята. Діти охоче розбирали млинці з шоколадною начинкою, джемом, вершками і пізніше демонстрували порожні тарілки.
Як відомо, Колодій (або Масниця, Пущення, Сиропуст, Масляна, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Бабське свято, Загальниця) - традиційне східнослов'янське свято, що відзначається протягом тижня перед Великим постом.
Свято Колодія, характерне для України та Білорусі, сягає своїми коренями ще глибоко дохристиянських часів. У цей тиждень готували велике розмаїття страв, основним компонентом яких були молочні продукти. Вареники, зазвичай із сиром і вершковим маслом, - голова страва Колодія.
Цьогоріч свято Колодія відзначають у період 4-10 березня.
Фото: Українська школа ім.Ярослава Мудрого м.Брюсселя - Королівство Бельгія