Українці Бельгії показали власне бачення постаті Кобзаря у проекті «Наш Шевченко»

Українці Бельгії показали власне бачення постаті Кобзаря у проекті «Наш Шевченко»

Фото
Укрінформ
Власне бачення постаті Тараса Шевченка продемонстрували українці Бельгії у рамках проекту «Наш Шевченко».

Про це повідомляється на сторінці Посольства України у Бельгії у Facebook.

«3 березня 2019 року, напередодні дня народження видатного українського поета, письменника і художника Т.Шевченка, «пОліморФічна л.іТер@» за підтримки ОУБ-Антверпен проектом «Наш Шевченко» представила власне бачення постаті Кобзаря», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Т.Шевченко для українців означає так багато, що здається, що про нього вже відомо все і все у ньому зрозуміло. «Тим цікавіше було побачити новий погляд на його життя і творчість, а також послухати виконання учасниками заходу власних улюблених віршів поета», - повідомляється з цього приводу.

Організаторами проекту виступили об’єднання «пОліморФічна л.іТер@» за підтримки Об’єднання українок Бельгії – відділ Антверпен (ОУБ-Антверпен). Захід відбувся у великому парафіяльному залі церкви св. Андрія в Антверпені.

«пОліморФічна л.іТер@», це - вільне об’єднання однодумців без усталеного складу, що популяризує українську культурну філософію, зазначається на сайті Українці у Бельгії. «Ми не ставимо строгих жанрових рамок, проте, для поширення добираємо найцікавіше в українській літературі, мистецтві чи кіно з різних епох. Ви знайдете нас на творчих вечорах у різних містах Бельгії. Кожного разу ми намагаємось передати дух та ідеї певного періоду, а також красу українського слова в поезії чи прозі. Ми активно експериментуємо і щоразу знаходимо нове поєднання форми та змісту», - йдеться на сайті.

Об’єднання українок Бельгії заснована у 1948 році у Брюсселі. Як зазначається на сторінці організації у Facebook, вона має за мету всебічно допомогати Україні, зберігати культурну спадщину українського народу, дбати про збереження української ідентичности, зберігати та налагоджувати нові зв’язки з міжнародними, зокрема жіночими, організаціями; представляти перед ними українське жіноцтво та захищати інтереси українського народу.

Фото: сторінка Embassy of Ukraine in the Kingdom of Belgium у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-