Літературні читання, концерт і виставка відбулися у Білорусі до дня народження Лесі Українки

Літературні читання, концерт і виставка відбулися у Білорусі до дня народження Лесі Українки

Фото
Укрінформ
Літературні читання, концерт і виставка відбулися у місті Мар’їна Горка (Білорусь) з нагоди 148-ї річниці від дня народження видатної української письменниці Лесі Українки.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Білорусі у Facebook.

«Співробітники Посольства України в Республіці Білорусь та представники української громади Білорусі взяли участь в урочистих заходах, які відбулися 25 лютого у м. Мар'їна Горка (Мінська область) з нагоди 148-ї річниці від дня народження Лесі Українки.

У школі №2 м. Мар'їна Горка відбувся концерт та літературні читання з нагоди визначної дати. А у місцевому історико-краєзнавчому музеї відкрилась оновлена експозиція присвячена Лесі Українці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники Посольства обговорили з представниками української громади та місцевої громадськості плани щодо організації наступних подій з вшанування пам'яті Лесі України, зокрема святкування 150-річчя від дня її народження у 2021 р.

Українські дипломати та представники української громади Білорусі поклали квіти до меморіальної дошки видатної української письменниці та поетеси.

Нагадується, що Леся Українка зупинялась у м. Мар'їна Горка у 1901 р. в родині Варвари Бонч-Осмоловської, яка сама походила з Поділля і підтримувала видатну українську письменницю та поетесу.

Фото: сторінка Посольства України в Білорусі у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-