У Мельбурні зібрали близько $60 тисяч для Українського католицького університету

У Мельбурні зібрали близько $60 тисяч для Українського католицького університету

Фото
Укрінформ
У Мельбурні днями відбувся благодійний вечір, під час якого зібрали близько 60 тис. доларів для Українського католицького університету (УКУ) у Львові.

Про це повідомив перший заступник президента Світового Конґресу Українців, голова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Стефан Романів на своїй сторінці у Facebook.

«Бенкет зі збору коштів УКУ, Мельбурн. Наталка Яресько – головна промова. Павло Табаков та місцеві артисти розважали гостей. Зібрано майже 60 тис. доларів. Дякую всім, хто долучився. Наступний наш захід у Сіднеї 2 березня. Закликаємо до участі та благодійності!», - написав Романів.

У свою чергу, на благодійному вечорі у Сіднеї планується присутність 50 бізнес-лідерів з України, промова від Наталії Яресько (міністра фінансів України у період 2 грудня 2014 р. - 14 квітня 2016 р.), музичні виступи Павла Табакова, Лариси Ковальчук тощо. «Будьте частиною змін і підтримайте майбутнє України», - закликають організатори.

Як повідомлялося, австралійські друзі Українського католицького університету (Львів) оголосили про проведення благодійних бенкетів у Мельбурні і Сіднеї з метою збору коштів на потреби УКУ. У програмі заходів - тихий аукціон, благодійна лотерея, вечеря та музична частина.

Зазначається, що підтримка УКУ українцями світу зростає. «Спостерігаючи за успіхами УКУ і тим, що самим українцям в Україні небайдужі питання освіти, все більше українців у світі вирішують підтримувати університет і цим долучатися до реформ в Україні. Свідчення цього – благодійні бенкети на підтримку університету в Австралії», - йшлося у повідомленні.

Повідомляється, що інтенсивний і якісний розвиток УКУ став можливими завдяки щедрій підтримці – а це понад 20 тисяч благодійників з усього світу. Важливо, що за останні десять років частка надходжень від українських благодійник в УКУ зросла у 4 рази.

«Для іноземних благодійників важливо, щоб Україна обрала проєвропейський вектор розвитку, тому вони готові вкладати у прогресивні, сучасні, але водночас ціннісно орієнтовані і некорумповані інституції, які працюють з молодим поколінням», - розповіла проректор з розвитку УКУ Наталія Климовська.

Фото: сторінка Стефана Романіва у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-