У Сіднеї відкрито нову домівку Пласту

У Сіднеї відкрито нову домівку Пласту

Укрінформ
Урочисте відкриття нової домівки Пласту відбулося в австралійському Сіднеї.

Про це повідомляє Посольство України в Австралії на своїй сторінці у Facebook.

«В австралійському Сіднеї відбулося урочисте відкриття нової домівки Пласту. Участь у заході взяв Посол України Микола Кулініч з дружиною», - йдеться у повідомленні.

Керівник української дипустанови наголосив на важливості існування молодіжних рухів українців за кордоном і закликав активно розвивати відносини між молодіжними організаціями Австралії та України.

"Пласт і СУМ - два крила українського молодіжного руху в Австралії", - сказав Микола Кулініч.

З нагоди новосілля Посол з дружиною подарували новій домівці Пласту вишиваний рушник.

Після урочистої та розважальної частин Микола Кулініч поспілкувався з українською громадою Сіднея.

Читайте також: СУМ і Пласт в Аргентині поглиблюють співпрацю

Як зазначається на офіційній сторінці Конференції українських пластових організацій "Український пласт", Пласт - українська скаутська організація, метою якої є сприяння всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.

«Пласт» в Австралії бере початок з 1948 року. Вже у липні 1951 відбувся перший Крайовий Пластовий З’їзд. Сьогодні пластова праця продовжується в Мельбурні, Сіднеї, Брізбені, Аделаїді, Канберрі та Джилонґу. Протягом року Пласт в Австралії проводить різні табори та вишколи,рід час яких пластуни практично закріплюють знання і уміння, здобуті впродовж року на щомісячних заняттях. За даними "Українського пласту", чисельність австралійських пластунів становить близько 400 осіб.

Фото: сторінка Посольства України в Австралії у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-