Українська діаспора Нью-Йорка обговорила президентські вибори

Українська діаспора Нью-Йорка обговорила президентські вибори

Фото
Укрінформ
У Нью-Йорку відбулося обговорення “Вибори Президента 2019: перспективи для майбутнього української держави” за участі української громади міста та знаних політологів, організоване Науковим товариством ім. Шевченка в Америці.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Особливість цих передвиборчих перегонів у тому, що вони відбуваються у контексті гібридної війни”, - зауважив у вступному слові програмний директор НТШ-Америка Василь Махно.

На заході виступили історик, професор політології в університеті Рутгерса Олександер Мотиль, професор Нью-Йоркського університету, старший дослідник Колумбійського університету доктор Володимир Зарицький, старший науковий співробітник Atlantic Council Андріян Каратницький.

Читайте також: "Свобода" провела у Києві акцію на підтримку чесних виборів

На думку Мотиля, непевність у міжнародних відносинах, послаблення західних демократій, зростаючий реваншизм путінської Росії, тектонічні зміни у політичних системах Німеччини, США, Франції - загрозливі, і їх треба брати до уваги, міркуючи над вибором президента.

“Обставини складні, важкі, непевні, невизначені, ніхто точно не знає, що буде за п’ять років і за п’ять днів, а тим більше за п’ятнадцять років. І у цьому контексті Україна має якось вижити”, - зауважив він, додавши, що Україна нині має сильне військо і загалом підготовлена до глобальних безпекових викликів ліпше за інші країни регіону.

У свою чергу, доктор Зарицький зазначив, що його тішить відсутність серед лідерів перегонів колишніх комуністів і значно менший електоральний вплив проросійських сил.

“До якоїсь міри народ вже відійшов від постколоніальної свідомості... доріс до того, що може творити правдиву, живу національну державу”, - зауважив він.

Зарицький наголосив, що головним завданням нині є збереження та розвиток держави. Він закликав громадянське суспільство, критикуючи державу, не прагнути її знищення.

Обговорення президентських виборів у Науковому товаристві імені Шевченка, Нью-Йорк / Фото: Тихий Георгій, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-