У Мінську відбувся захід до 5-ї річниці Революції Гідності

У Мінську відбувся захід до 5-ї річниці Революції Гідності

Фото
Укрінформ
Захід до п’ятої річниці Революції Гідності відбувся днями у Мінську за участі іноземних дипломатів, української громади та білоруських активістів.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в Білорусі у Facebook.

«22 лютого 2019 р. у Посольстві України в Республіці Білорусь відбувся захід «Від Майдану до Брюсселя» з нагоди п’ятої річниці Революції Гідності за участі керівників дипломатичних місії країн ЄС, США та Грузії, місцевих волонтерів, членів української громади Білорусі, а також неурядових організацій та ЗМІ», - йдеться у повідомленні.

Присутні мали можливість переглянути короткометражний документальний фільм про події на Майдані п’ятирічної давнини.

Вшановуючи пам'ять Героїв Небесної Сотні, Посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим акцентував увагу на тому, який шлях наша держава здолала за останні п’ять років, щоб бути гідною їх подвигу. Окремо наголошувалося на історичному рішенні Верховної Ради України, яким у Конституції України було закріплено курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Виступаючи від країн Європейського Союзу, Голова представництва ЄС в Республіці Білорусь Андреа Вікторін високо оцінила успіхи України у проведенні реформ та відзначила високий рівень сучасних відносин Європейського Союзу з Україною. Представник ЄС також запевнила, що Україна і надалі може розраховувати на підтримку ЄС у розбудові сучасної, демократичної української держави.

Учасники заходу також ознайомилися з тематичною фотовиставкою. Експозиція підготовлена у співпраці з Посольствами Литви та Чехії в Білорусі, а також безпосереднім свідком подій на Майдані, відомим литовським фотографом Артурасом Морозавасом.

Слово також мали білоруські активісти, які підтримували учасників подій на Майдані, зокрема, білоруська художниця Наталія Бордак. Вона у 2013-2014 рр. влаштовувала аукціони творів мистецтва з метою збору коштів для учасників Революції Гідності. Художниця подарувала Посольству України одну зі своїх картин, намальовану під час подій на Майдані та підписану білоруськими волонтерами.

Фото: сторінка Посольства України в Білорусі у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-