Українці Аргентини увійшли до складу делегації громад на зустрічі з Папою Римським

Українці Аргентини увійшли до складу делегації громад на зустрічі з Папою Римським

Фото, відео
Укрінформ
Українське Культурне Товариство "Просвіта"  (УКТ «Просвіта») увійшло до складу спільної делегації громад Аргентини на зустрічі з Папою Римським Франциском у Ватикані.

Про це повідомляє Хав’єр Апонюк Савіч (Javier Aponiuk Sawicz) на сторінці УКТ «Просвіта» у Facebook.

«Українське Культурне Товариство "Просвіта" в особі його голови Юрія Данилишина увійшло до складу спільної делегації з Федерацією громад, Міжнародною організацією з міграції, Верховним комісаром ООН у справах біженців і Секретаріатом із прав людини і культурного плюралізму Аргентини», - йдеться у повідомленні. Відео зустрічі доступне тут.

Як зазначається, один з організаторів зустрічі і член делегації, Секретар із прав людини і культурного плюралізму Клаудіо Аврух назвав цю поїздку «історичною і унікальною у своєму роді». «Це спільна ініціатива з Обсерваторією спільнот і Федерацією громад Аргентини. Вона прагне показати світу модель співіснування і діалогу, що здійснюється нашою країною», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 7 лютого голова УКТ «Просвіта» Юрій Данилишин та віце-президент Петро Маслюк разом з Секретаріатом з прав людини і культурного плюралізму аргентинського уряду, Федерацією громад Аргентини та Обсерваторією спільнот підписали декларацію “Аргентина: мозаїка ідентичностей”.

«Підписанням цієї декларації ми знову підтверджуємо відданість справі подальшого збільшення внеску громад у життя суспільства. Цей шлях дозволяє нам боротися з ненавистю, непорозумінням і дискримінацією, роблячи ставку на діалог, повагу до різноманіття і мирне співіснування», - йдеться на сторінці Секретаріату з прав людини і культурного плюралізму у Facebook.

Зазначається, що УКТ «Просвіта» давно веде роботу в цій галузі. Наразі представники Товариства  є членами директорій Обсерваторії та Федерації громад – організацій, які беруть активну участь у підготовці програм та декларацій на національному рівні.

Фото: сторінка PROSVITA Asociación Ucrania de Cultura у Facebook, laprensa.com.ar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-