Діаспора обіцяє підтримувати Канаду серед лідерів у допомозі Україні

Діаспора обіцяє підтримувати Канаду серед лідерів у допомозі Україні

Укрінформ
За підтримки громадських організацій, Канада залишатиметься лідером міжнародної спільноти у допомозі Україні.

Таку думку висловила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Спільні зусилля громадських організацій та уряду Канади забезпечать те, що Канада залишатиметься потужним міжнародним адвокатом на користь України, її демократії та процесу економічного реформування”, - сказала Хичій.

Вона також відзначила значну підтримку, яку Канада вже надає Україні. “Ми визнаємо та підтримуємо тривалу допомогу Канади Україні у впровадженні реформ, просуванні миру та стабільності у державі та вдоволенні основних потреб постраждалих від війни на сході України й унаслідок вторгнення до Криму”, - сказала президент Конгресу.

Хичій нагадала, що минулоріч міністр міжнародного розвитку Канади пообіцяла щороку виділяти до 50 млн дол. на проекти із розвитку в Україні. “Міністр також оголосила про створення нового фонду у 30 млн дол. для сприяння інноваційним проектам із підвищення економічної безпеки жінок в сільських районах, особливо в регіонах, що постраждали від війни на сході країни”, - уточнили в Конгресі українців Канади.

Читайте також: Порошенко у Любліні зустрівся з українською громадою

Як повідомлялося, міністр міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо минулого літа перебувала із кількаденним офіційним візитом в Україні, під час якого оголосила про виділення протягом наступних п’яти років 30 млн дол. на підтримку різноманітних проектів з розвитку в Україні, у фокусі яких будуть жінки-підприємці, які постраждали від війни на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-