СКУ нагородив медаллю Св. Володимира естонського активіста і політика Круузімяе

СКУ нагородив медаллю Св. Володимира естонського активіста і політика Круузімяе

Фото
Укрінформ
Урочиста церемонія нагородження відзнакою Світового Конґресу Українців (СКУ) депутата парламенту країни, організатора щотижневого пікетування Посольства РФ Тармо Круузімяе відбулася у приміщенні Центру української культури в Таллінні.

Медаль Святого Володимира Великого є найвищою нагородою СКУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це важливий жест з боку української громадськості світу і велика подія для мене особисто. Хочу розділити радість від вручення цієї нагороди зі співорганізатором щотижневого пікетування Посольства РФ Антсом Ермом», - сказав Круузімяе.

Він уточнив, що є людиною консервативних поглядів, футбольним фанатом. Його друзі, українські фанати, в 2014 році пішли на фронт, щоб захистити Батьківщину від агресора. «Дехто з них загинув. Знаючи про це, я не можу стояти осторонь… По закінченні перебування на цьому світі ми всі ще зустрінемося на одному спільному потойбічному стадіоні. Але поки що нехай пиво для мене вони ще притримають. Маю доробити справи тут… Та ми обов’язково зустрінемось. І знову скажемо разом: Слава Україні!», - щиро ділиться Тармо.

Нагороду від імені СКУ вручала президент Конґресу українців Естонії, регіональний віце-президент СКУ по Східній Європі Віра Коник.

Вечір відбувся 21 лютого за сприяння Посольства України в Естонії.

Член партії Isamaa (Вітчизна), депутат Рійгікогу (парламенту Естонії) Тармо Круузімяе є організатором та активним учасником пікетів біля посольства Росії (проводяться регулярно кожного четверга, починаючи з 2014 року). Акції спрямовані на засудження російської агресії проти України, підтримку суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів та закликають  РФ негайно звільнити українських громадян, які незаконно утримуються на території Росії.

Фото: Посольство України в Естонії, Тармо Круузімяе, Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-