У Будапешті стартували Дні української культури в Угорщині

У Будапешті стартували Дні української культури в Угорщині

Фото
Укрінформ
Дні української культури в Угорщині  розпочалися 20 лютого у Будапешті урочистим відкриттям виставки-продажу вишиваних прикрас та аксесуарів від Наталії та Зої Кунцевських.

Про це повідомляється на сторінці Державного самоврядування українців Угорщини у Facebook.

«20 лютого у Будапешті в Центрі української культури урочистим відкриттям виставки-продажу вишиваних прикрас та аксесуарів Наталії та Зої Кунцевських розпочалися Дні української культури в Угорщині. Проведення Днів української культури Державним самоврядуванням українців Угорщини за підтримки Посольства України в Угорщині стало вже доброю щорічною традицією угорських українців», - йдеться у  повідомленні.

Зазначається, що Зоя Кунцевська разом з донькою Наталією упродовж багатьох років створюють прикраси та аксесуари з вишивкою, спираючись на старовинні традиції предків у поєднанні з сучасними трендами моди. Схеми, візерунки, орнаменти у вишитих прикрасах та аксесуарах несуть в собі глибоку історію українських традицій, адже майстрині підбирають старовинні українські вишивки з різних регіонів України, постійно звертаються до збірки Олени Пчілки (матері Лесі Українки), до альбому робіт Ксенії Іванівни Колотило, беруть елементи із родинних рушників, сорочок тощо.

«На таку річ неможливо не звернути уваги. Вона манить оригінальністю та унікальністю, а вишивка на ній заворожує поєднанням кольорів, і звичайно ж, візерунками-талісманами, в яких закодовані кохання, здоров'я, щастя й добробут», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дні української культури пройдуть в Угорщині

Майстрині виготовляють прикраси для жінок, чоловіків та дітей, які можна носити, як у повсякденні, так і на свята. «Асортимент Наталії та Зої Кунцевських постійно розширюється і вдосконалюється. У свої вироби Наталія та Зоя вдихають нове життя, підбирають цікаві незабутні назви, створюють цілі серії, вкладають у прикраси свою душу і тепло, щоб люди відчували їхню позитивну енергетику. Їхні вироби несуть тепло та глибокий культурний зміст», - повідомляється у Facebook.

У рамках заходу в Центрі української культури Зоя та Наталія Кунцевські також провели майстер-клас «Вишивка на порцеляні». Повідомляється, що «кожен охочий мав змогу перенести на порцелянове горнятко облюбований візерунок, «запекти» свій витвір у печі, щоб візерунок зробився стійким до змивання і таким чином ще довго радував власника своїм орнаментом».

Як повідомлялося, Дні України в Угорщині триватимуть до 23 лютого.

Фото: сторінка Державного самоврядування українців Угорщини у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-